Корнелия Нинова: Как ще бъдат дадени 500 млн. лева на ББР без актуализация на бюджета?

21 Март 2020 | 08:22
0 коментара
Политика

Глобалният ефект от кризата е, че ще трябва да преосмислим ролята на държавата, заяви лидерът на  БСП Корнелия Нинова в "Панорама" на БНТ. 

Това, което българските социалисти повтаряме от много години и винаги ни се отговаря, че това е клише, това е мит, каза тя. 

"Искате да закриете частните болници", попита водещият.

"Нищо подобно искаме да са равни с държавните, така както пише в Конституцията". И вие казвате, като клише: "Социалистите не искат да има частна собственост", каза тя.

 

Лидерът на БСП се хвана за забележката на министъра на икономиката, че БСП не са отишли на среща в кабинета му, на която са поканени.
„В парламентарна република тези въпроси се решават в българския парламент, а не във вашия кабинет. Вие не може в парламентарна република да привиквате депутатите“, обърна се Нинова към министъра на икономиката. Тя призова въпреки извънредното положение, да се спазват правилата и реда в държвата.

 

Нинова заяви, че докладите за финансовото състояние на държавата се правят в парламента.

 

„Не чух нищо конкретно да е направило българското павителство за българската икономика освен тези 500 млн. за Банката за развитие“, каза още Нинова.

 

Тя попита как тези пари ще бъдат дадени без актуализация на бюджета. „Днес вашата парламентарна група отхвърли предложението ни за актуализация на бюджета“, подчерта още Нинова.

„Оттам нататък настъпи хаос, некомпетентност и лобизъм в тези тежки дни за българските граждани. Какво не се прие днес? Тепърва започват да се шият маски, облекла. Това е хубаво. Но е твърде късно. Днес предложихме да се отвори държавният резерв, да се изпълни закона“, каза тя. Нинова отчете, че там пише, че безвъзмездно от държавния резерв се предоставят медицински облекла, маски.

Корнелия Нинова обърна внимание, че ГЕРБ са отхвърили това предложение да се отвори държавният резерв. „Председателят на Държавния резерв каза, че всичко това го имало, а вие твърдите, че няма такива облекла, ами говорете си в ГЕРБ“, допълни още Нинова.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP