Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение. Големият ни враг е апатията на хората

01 Май 2024 | 09:44
0 коментара
Политика
България
Корнелия Нинова: Днес ни чака много сериозно решение. Големият ни враг е апатията на хората

Листите ни не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

По думите ѝ хората, които БСП са поканили за коалиция и ще се съгласят, са хора, които не искат постове, а обединение.

"Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни", заяви тя.

 

Тя посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо.

По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех. "Желая успех да на дамите. Това е състезание".

 

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в ляво и избирателите може да се объркат, тя заяви:

"Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал за БСП и какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари от вън", заяви тя пред bTV.

 

Нинова призна, че няма безгрешни хора и аз греша.

"Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им "дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера". И те ми отговориха "да, няма да може да влезем в парламента, но ако вземем 1% - ще вземем субсидия". Потресох се", каза още Нинова.

"БСП сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание", категорична бе тя.

 

Корнелия Нинова е разочарована, че разделението се усеща в цялото общество. "Големият ни враг е апатията на хората. Гласуването е решаване за себе си и собствения си живот".

 

По отношение на ПП и ДБ, посочи, че "те предадоха много хора. 

"Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение", каза още Нинова.

Добавете Вашия коментар

TOP