Корнелия Нинова: Бойко Борисов унищожи ПП-ДБ, те направиха едно от най-големите предателства

21 Март 2024 | 07:45
0 коментара
Политика
България
Корнелия Нинова: Бойко Борисов унищожи ПП-ДБ, те направиха едно от най-големите предателства

„Отиваме на нови избори. Това е нормалният край на един ненормален сговор. Тези хора ги събра страхът и алчността и облякоха този сговор в един евроатлантически целофан, който вчера се скъса.“

 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии в Народното събрание.
„Борисов се страхува за себе си и единственото, което иска е да оцелее и да си запази кожата. Затова изгаря всичко наоколо. Унищожи ПП-ДБ. Изгаря и собствената си парламентарна група. Изгори Мария Габриел, която движи като едно пешка и дори принуди да излъже“, посочи тя.


„ПП-ДБ направиха едно от най-големите предателства в модерната ни политическа история. Излъгаха онези хиляди, които бяхме на площадите и искахме истинска промяна. Няма как това нещо да свърши добре. И го казвам с абсолютно самочувствие на единствените, които през тези години не се прегърнахме с мафията и се борихме с паралелната държава“, каза още Нинова.


Според нея, ако ПП-ДБ отново „клекнат“ пред ГЕРБ-СДС, това ще е „дъното на човешкото достойнство и политическия морал“.
„Тези хора нямат вече моралното право да управляват след всичко, което си казаха и което се видя, че е истината. Самите те си признават, че става въпрос за битка за службите, за главния прокурор, за съдебната система – нищо за хората и за България“, смята лидерът на БСП.
Според Нинова този парламент е изчерпан.


„Когато бяхме в управление с ПП-ДБ, имахме друга цел – борбата с паралелната държава и задкулисието. Те изневериха на тази цел и се прегърнаха с тези, срещу които се борихме. Ние останахме принципни и последователни. Днес самият Бойко Борисов обяви кой му е алтернативата, като каза: „С БСП – не“. Значи всички са в кюпа, а единствената алтернативата на това, което се случва в момента, е БСП“, заключи Корнелия Нинова.

 

 

Нинова: Нормалният край на този ненормален сговор е нови избори

Добавете Вашия коментар

TOP