Корнелия Нинова: : През последните дни има открита коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДПС и ДПС

22 Юли 2023 | 10:17
0 коментара
Политика
България
Корнелия Нинова: : През последните дни има открита коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДПС и ДПС

Много грубо и брутално бяха нарушени Конституция, закони и правилникът за работа на НС. Гласуваха се закони на първо и второ четене едновременно и ще го обжалваме пред Конституционния съд. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Лидерът на БСП коментира иронично, че през последните дни има открита коалиция между ГЕРБ-СДС, ПП-ДПС и ДПС.

По думите ѝ депутатите не са имали и ред съдържание за това, което се гласува в пленарната зала. "Нагло и арогантно прокараха тези 10 точки с мнозинството, което имат", допълни тя.

"Налага се диктат на мнозинството, което нито информира, нито съгласува, нито води разговор с партиите, които не са съгласни", допълни Нинова.

Лидерът на БСП акцентира, че в решението, което е гласувано вчера, е записано да се предостави военна помощ на Украйна от МВР - бронирана техника и резервни части.

Според Нинова тази техника може да бъде полезна на българския народ в охраната на границата или при бедствия и аварии на наша територия. Поискала е разяснения от министъра на вътрешните работи и на отбраната, но не е получила никакви отговори.

"Натискайте копчетата, пращайте, без да знаят изобщо за какво става дума", коментира Нинова.

По отношение на "Росенец" са поискали обяснение какво ще последва от това, тъй като "Лукойл" са заявили, че ще съдят България. Ще скочат ли цените нагоре, ще поскъпне ли петролът? - попита Нинова.

Българските деца ще могат да водят дела срещу родителите си, непълнолетни и малолетни, НПО-тата ще могат да пишат програми за обучение. Как това е добро? - попита Нинова.

Според Нинова се ползва клишето "евроатлантизъм", за да се краде и да се върне задкулисието.

Източник: БНТ

Добавете Вашия коментар

TOP