Конте се раздели с Тотнъм, асистентът му ще довърши сезона

27 Март 2023 | 08:55
0 коментара
Спорт
България
Конте се раздели с Тотнъм, асистентът му ще довърши сезона

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте се раздели с клуба по взаимно съгласие след острите си думи срещу играчите, които отправи преди седмица след равенството с последния в класирането Саутхемптън. Новината бе потвърдена от "шпорите", като до края на сезона тимът ще бъде воден от асистента на Конте Кристиан Стелини, който вече води няколко мача на лондончани през сезона, когато Конте се възстановяваше от лека операция.


Бившият играч на Тотнъм Райън Мейсън ще бъде помощник на Стелини в следващите два месеца. Конте си тръгва от Тотнъм след 16 месеца начело на клуба, като март бе особено тежък за отбора, който отпадна от ФА Къп и Шампионската лига и по този начин ще остане без трофей от 2008 година насам. След като "шпорите" изпуснаха аванс от 3:1 в края срещу Саутхемптън, Конте нападна играчите си и ги обвини, че са "егоисти". Веднага след това се заговори, че няма как италианецът да остане начело на клуба и в крайна сметка президентът Даниел Леви потвърди това.

"Остават ни 10 мача до края на сезона и ни предстои битка за място в Шампионската лига. Трябва всички да се обединим, всеки трябва да вдигне нивото си, за да завършим възможно най-високо в класирането и да се отплатим на нашите невероятни, лоялни фенове", коментира Леви.

Към момента Тотнъм заема четвърто място в класирането с 49 точки, две повече от петия Нюкасъл, който е изиграл два мача по-малко. Ливърпул е на шеста позиция с 42 точки и също с два мача по-малко от Тотнъм.

Сред фаворитите за постоянен наследник на Конте е наскоро уволненият от Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман, който може да поеме клуба през лятото. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP