Консултират безплатно пушачите в РЗИ Благоевград

16 Ноември 2023 | 13:40
0 коментара
Общество
Благоевград
Консултират безплатно пушачите в РЗИ Благоевград

За поредна година Министерството на здравеопазването отбелязва Международния ден без тютюнопушене с редица прояви в страната срещу тютюневата зависимост и за мотивация на активните пушачи за отказване от нея.

Регионална здравна инспекция Благоевград подкрепя инициативата.

На регионално ниво се обявява инициативата „Отворени врати за посещение в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето“, функциониращи в здравните инспекции. През целия месец ноември всеки пушач може да се консултира безплатно как да откаже тютюнопушенето в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето и на Националната телефонна линия за отказване от тютюнопушенето 0700 10 323.

По повод на Международния ден без тютюнопушене РЗИ Благоевград организира:

В партньорство с ЮЗУ „Н. Рилски“, Катедра „Психология“ и Катедра „Здравни грижи“ съвместен семинар на тема “Психология и медицина в грижа за общественото здраве“ пред аудитория от училищни психолози от област Благоевград, училищни здравни работници, студенти /мед.сестри и акушерки/, както и пред здравни медиатори от област Благоевград.

Интерактивни обучения с ученици от VII СУ „Кузман Шапкарев“ през целия м. ноември, 2023 г.

Интерактивни обучения със 150 ученици от ПМГ „Сергей Корольов“ Благоевград на  тема „Тютюнопушенето – даваш здраве, подаряваш си болест“.

Мобилна услуга на ККОТ  в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград и в ПМГ Благоевград.

Участие във видеоклип с послание „Ти избираш“, отправено от консултанта в ККОТ-РЗИ Благоевград. \bnr

Добавете Вашия коментар

TOP