Конфликт между ГЕРБ и правителството за цената на бензина

22 Август 2023 | 10:18
0 коментара
Политика
България
Конфликт между ГЕРБ и правителството за цената на бензина

"Бензинът и дизелът са по-скъпи с всеки изминал ден. Какво прави правителството", пита депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. 

Той настоява пред партийния лидер Бойко Борисов да се зесира прокуратурата срещу правителството, което ощетява потребителите с милиони левове всеки ден.

"Всъщност нещо повече - нарушава законите в България, за да пази финансовите интереси на Лукойл. Ето два примера:
1. На 24.01.2023г. влезе в сила Закон за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт. Според този закон, Правителството трябва да връща по 73 стотинки на литър бензин и дизел. Връща ли ги? Не!!! Кой ги прибира? Лукойл и вероятно управляващите с техните швейцарски сметки.

2. Законът за отнемане на концесията на Росенец. Законът е приет от НС на 21.07.2023г., публикуван в Държавен вестник на 4.08.2023г. и влиза в сила на 7.08.2023г. Според този закон, концесията трябва да се отнеме в 7-дневен срок, т.е. срокът за отнемане е 14.08. Не само че е нарушен законът като не е отнета концесията, но подходът на Кабинета чрез Областния управител гарантира 5-6 години съдебни процедури", публикува Делян Добрев във Фейсбук. Ето още от позицията му, без редакторска намеса:

"Имат ли представители на Правителството на ПП личен интерес горивата да са скъпи??? Как иначе да си обясним неспазването на цели 2 закона и то от самото Правителство??? Ще предложа на Бойко Борисов и колегите от парламентарната група на ГЕРБ - СДС да внесем сигнал срещу Правителството в Прокуратурата, заради нарушаване на законите в Република България и ощетяване на потребителите с милиони левове всеки ден. 

Междувременно от правителствената пресслужба днес обявиха: Във връзка с медийни запитвания относно прессъобщението, че Съветът по сигурността към МС е обсъдил ефектите при прекратяване на дерогацията за „Лукойл“ уточняваме, че вносители на предложението за предсрочно прекратяване на дерогацията са народни представители от „ГЕРБ-СДС“, "Продължаваме Промяната-Демократична България" и "Движение за права и свободи".

Добавете Вашия коментар

TOP