Конфискуват имане за половин милион лева от известния в Пиринско кримибос Кравата

18 Май 2016 | 10:33
0 коментара
Общество
Конфискуват имане за половин милион лева от известния в Пиринско кримибос Кравата

Имущество за 462 060 лв. ще бъде конфискувано от известният кримибос в миналото Стоян Гецев. Той има присъда за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици и в криминалните среди е известен с прякора "Кравата". С влязло в сила решение на Кюстендилския окръжен съд държавата ще му отнеме две къщи и три ниви на територията на общините Петрич, Невестино и Кюстендил, както и левовата равностойност на дружествени дялове и суми от продажбата на имущество, съобщава Struma.com. Комисията за конфискуване на имущество придобито но незаконен начин спечели делото ,което бе спряно по реда на стария Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Кравата, който беше една от емблематичните фигури на ъндърграунда в Пиринско бе осъден на седемнайсет години затвор при първоначален строг режим и глоба от 180 000 лв за притежание на 18.6 килограма хероин с цел разпространение, склоняване на Йордан Геров да съхранява дрогата и подпомагане (с пари и организация) на гръцкия гражданин Вайос Милиус да пренесе дрогата през граница.

По оперативни данни на МВР Стоян Гецев-Кравата бе "признат" за наследник на известните "югозападни" бандити Васил Горчев-Кьоравия (разстрелян на 20 януари 2005 г. насред Благоевград) и на Васил Маникатов от Сандански, който излежава присъда за трафик на хероин.

Освен това Кравата е първият от 26-имата подземни босове в Пиринския край, който Областната дирекция на полицията, Благоевградската окръжна прокуратура и регионалната комисия "Кушлев"  преди години погнаха яко за незаконно придобитото му имущество.

Добавете Вашия коментар

TOP