Конфискуваха 260 литра фалшива ракия от механа Мамин Кольо в Банско

19 Януари 2024 | 11:07
6 коментара
Криминално
Благоевград
Конфискуваха 260 литра фалшива ракия от механа Мамин Кольо в Банско
Вчера е проведена специализирана полицейска операция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, при която от полицейски служители на РУ-Банско и служители на Агенция "Митници“ е проверен ресторант в град Банско.

Източници на Pirinsko.com разкриха, че става въпрос за механата "Мамин Кольо" , която е част от едноимената къща за гости в града.

В търговския обект е открита пластмасова туба, съдържаща около 1,2 литра течност с мирис на алкохол, а в прилежащо към него мазе - три бидона, съдържащи общо около 260 литра течност с мирис на алкохол.

За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата продължава.
 

Бидоните са конфискувани, а на собственика е съставен акт.

Припомняме, че алкохол в бидони държаше и якорудчанинът Тайфи Мекльов, от чиято ракия починаха 4-има души.

Тогавва, в хода на наказателното производство срещу него беше   установено, че продаваната и подаряваната ракия съдържала водноалкохолни смеси с метилов алкохол,  изготвен в нарушение на Закона за виното и спиртните напитки чрез използване на синтетичен спирт.

Добавени коментари

Банскалия публикува:
23 Януари 2024 | 18:37
Всяка механа, всяко заведение, всеки ресторант, дори и хотели в града са така! На кой е неудобен Методи е въпроса и защо аджеба баш него накиснахте, като и све банскалий и окилия варите ракийка и пийвате и продавате... За кокошка няма прошка, ама за мафиотчо всичко е позволено! Драйфа ми се от малоумните управляващи ни по-принцип хубавата държава. Методи, топ си брат! И това ще мине!
От голямото добрутро публикува:
19 Януари 2024 | 20:46
1 кг мармалад + 1 кг лайна = на 2 кг лайна
Жжжж публикува:
19 Януари 2024 | 11:57
Ейййй Убитак ако тие скъпо и си Умряло Куче нямаш Пари за Банско не идвай и не пиши Глупости Човека сие Сварил Чиста Домашна Ракия
Селската пръчка публикува:
19 Януари 2024 | 11:55
Няма механа в Банско, в която да не се прави алкохол. Въпросът е кой и защо накисна човека и защо точно него? А ти, бурио Тенева, стой си в софията и се наливай с купешка водка от сутринта. Или вече си на антифриз, незнам? То човек да ти види статусите във фейсбука и му става ясно..
Аз съм бурята! публикува:
19 Януари 2024 | 11:48
Предизвикано. Курортеее, толкоз си можеш, курортеее! Да ви имам и механите да ви имам! И ко праим ся, кат натровите туристите, бе, пръчки селски?? От некадърно управление и неграмотно ръководство от края на 2019 насам, Банско е на ниво "с потури на ски, с каруца в града". НЕМАТАКЪВСМЕХ! Ай У лЕво моля!
ГОШО ОТ ПОЧИВКА публикува:
19 Януари 2024 | 11:18
Взели сте на човека мерака...

Добавете Вашия коментар

TOP