Комисията "Митници" праща доклада си в прокуратурата: Доказа се ролята на Асен Василев в схемата

25 Април 2024 | 23:40
0 коментара
Криминално
София
Комисията Митници праща доклада си в прокуратурата: Доказа се ролята на Асен Василев в схемата

Временната комисия за аферите в митниците прие своя доклад на последното си заседание.

 

"Доказа се ролята на Асен Василев в схемата" - с това заключение временната парламентарна комисия, която трябваше да проверява за корупция в митниците и "евентуалната роля на Асен Василев", се разпусна.

 

Членовете ѝ днес приеха доклад за дейността си (вече е изпратен на прокуратурата) с 8 гласа "за". Двама депутати - Румен Гечев от БСП и Димо Дренчев от "Възраждане", го подкрепиха, но с особено мнение. Венеция Ангова от "Продължаваме промяната - Демократична България" беше против, а колегата ѝ Константин Бачийски се въздържа.

 

Депутатите решиха, че материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата. Оттам казаха, че призовка за разпит на бившия министър на финансите Асен Василев още не е изпратена. От прокуратурата обясниха, че след анализ на доклада някои от изслушаните могат да бъдат разпитани като свидетели.

 

В комисията днес ГЕРБ и ДПС подкрепиха работата на комисията. От ПП-ДБ отказаха да подпишат доклада, а с особено мнение го подписаха БСП и „Възраждане“. Една от основните причини по думите им е ДАНС.

 

„Те знаят, че въпросната г-жа Петя Банкова е корумпирана, докато още е зам.-директор на Агенция „Митници“, но оставят тя да бъде назначена за директор без да уведомят нито министъра на финансите, нито премиера, нито никой. Впечатлението за държава в държавата или за един втори пласт в държавата е много лош“, обобщи Димо Дренчев от „Възраждане“.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP