Командироват повече полицаи за зимния сезон в курорта Банско

21 Ноември 2023 | 09:25
2 коментара
Общество
Благоевград
Командироват повече полицаи за зимния сезон в курорта Банско

Кметът на община Банско – Стойчо Баненски, проведе важна среща с ръководството на ОД МВР-Благоевград.

Целта е местната власт да направи всичко необходимо, за да гарантира безопасността и сигурността на местните хора и туристите в тази толкова сложна външнополитическа обстановка. Защото само след по-малко от месец официално ще се открие зимният сезон в града под Тодорка.

И тук ще дойдат десетки хиляди туристи от целия свят, сред които руснаци, украинци, израелци. Затова е договорено командироването на допълнителни полицейски сили, чиято по-голяма част от издръжката ще се поеме от Община Банско.

„През зимния сезон ще има много туристи от целия свят, сред които и израелски граждани. За нас най-важна е сигурността на хората. Затова сме готови да посрещнем част от финансовите разходи, за да има достатъчно полицейски сили в курорта ни.

Първото условие за един успешен зимен сезон е той да бъде сигурен и безопасен“, коментира Димитър Русков, председател на Общинския съвет.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
21 Ноември 2023 | 16:26
НЕМАТАКЪВСМЕХ!
Бриндо публикува:
21 Ноември 2023 | 09:31
Бриндо, спри да копираш материали от сайта ни Илинден прес без да цитираш изданието, не работим за теб, накрая ще ти искаме заплати, прекаляваш!

Добавете Вашия коментар

TOP