„Колежа“ бе открит, а Левски срази Ботев Пловдив в изключителен ден за „жълто-черната“ общественост

30 Април 2023 | 02:37
0 коментара
Спорт
България
Колежа  бе открит, а Левски срази Ботев Пловдив в изключителен ден за  жълто-черната  общественост

Отборът на Левски стигна до минимален успех с 1:0 при визитата си на Ботев Пловдив на реновирания „Христо Ботев“. Това беше единственото нещо, което накара феновете на „жълто-черните“ да се чувстват лошо, след като повече от 3000 дни те успяха да се завърнат в дома си, а именно „Христо Ботев“.

Първият гол на новия стадион в Пловдив беше реализиран от Рикардиньо, чието попадение раздели двата тима и отпрати трите точки към столицата. Целият ден обаче беше белязан от празненствата на „жълто-черните“, които бяха придружени с концерти и забава преди мача, а по време на самата среща феновете на Ботев създадоха гореща атмосфера, която напомни на най-сериозните изпълнения на световните отбори.

По този начин след този мач Левски се качи на четвъртото място с 51 точкки, докато Ботев Пловдив остана 9-и с 29 пункта.

 

Ботев Пловдив - Левски

източник: sofascore.com

 

Срещата се забави със старта си с няколко минути, тъй като привържениците на Ботев Пловдив създадоха страхотна хореография, гарнирана с факли и дим поради откриването на реновирания им стадион "Христо Ботев". 

 

LAP.bg
71 снимки

 

Двата отбора започнаха доста припряно пред над 18 хиляди привърженици, което сякаш беше очаквано, а привържениците на Ботев създадоха изключителна атмосфера, след като подкрепяха горещо своите любимци. Гостуващата секция с фенове на столичани също се включиха към това да окуражат своите любимци.

В петата минута пък Ивелин Попов опита удар от средна дистанция, но опитният офанзивен футболист прати топката аут.

 

start-photo.bg
67 снимки

 

След 15 минути Филип Кръстев опита диагонален шут, който обаче въобще не затрудни Хидайет Ханкич; В 22-ата минута Уелтън опита цинично да симулира, за да си изкара дузпа спрямо Роберто Пунчец, след като бранителят прибра крака си, а съдията Попов декорира с жълт картон бразилеца от "сините".

В хода на първата част до края ѝ се видяха неточни изстрели на Филип Кръстев и Джеймс Ето'о, като качеството на футбола от двата отбора със сигурност не отговаряше достатъчно на атмосферата, създадена от домакинските привърженици.

 

start-photo.bg
88 снимки

 

В добавеното време на първата част пък Уелтън проби отляво и напредна доста умело, след което опита успореден пас към Рикардиньо, ала Ханкич излезе и спря топката. Второто полувреме започна в сравнително "тихо" темпо от двата тима, но феновете на домакините отново напомниха за себе си, след като направиха феерична атмосфера, която беше придружена със заря, бомби, факли и дим, което наложи спирането на мача от Никола Попов.

В 62-ата срещата беше подновена след "жълто-черното" шоу в Пловдив. Две след това се видя изключителен шанс за домакините. Николай Минков беше изведен в наказателното поле и с лекота надбяга Келиан ван дер Каап. Той пусна към Антоан Бороан, който на празниа врата не нацели вратата на Левски.

При ответната атайа обаче Левски откри резултата след голяма глупост при отиграването на Ван Хертен. Той опита да върне към врата, но беше доста нелеп този опит, след което топката се озова в Рикардиньо, който в опразнената врата откри резултата - 1:0 за Левски.

В 69-ата Кръстев изведе вляво добре Уелтън, чийто шут беше блокиран от Ханкич. Топката се върна у Кръстев, който стреля от движение, но изключително слабо - аут. Шест след това гостите изпълниха с късо разигравне фал, а топката отиде у Андриан Краев. Халфът шутира силно по земя, а топката рикошира в бранител на Ботев, но Ханкич някак с крак изби напред и предотврати втори гол за "сините".

В 77-ата минута пък капитанът на Ботев - Минков, отправи много силен шут към вратата на Левски, но Андреев се намеси и прати топката към Траоре, който не успя да завърши, след което опита пас към Бароан, но стражът на "сините" улови.

Шест преди края Рикардиньо намери успоредно Роналдо в наказателното поле на домакина, а той стреля, но Пунчец блокира с крак изстрела на втория бразилец. В 88-ата Траоре успя да отправи добър удар към вратата на Левски, макар да можеше и да подаде вдясно за Минков, а ударът на тъмнокожия футболист отиде аут.

С оглед продължителните прекъсвания в хода на втората част съдията Попов прецени да даде 15 минути добавено време, което си беше повече от резонно. В хода на добавеното време Ботев опита да притисне съперника и пропуски направиха резервие Секуличи и Акере, които не успяха да притеснят максимално Андреев.

FT / БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ СОФИЯ 0:1

0:1 Рикардиньо (65)

Рефер: Никола Попов (София)

Стадион: "Христо Ботев" (Пловдив)

Стартови състави:

Ботев Пд: 13 Хидайет Ханкич - 3 Па Конате 6 Дилан Мартенс 15 Джеймс Етоо 17 Николай Минков - КАПИТАН 18 Самюел Супрайен 19 Абдулайе  Траоре 24 Джаспър Ван Хертъм 26 Амаду Думбоуя 31 Уме Емануел 44 Роберто Пунчец

Треньор: Бруно Балтазар

Левски:1 Пламен Андреев 2 Жереми Петри 5 Келиан Ван Дер Каап 6 Цунами 8 Андриан Краев 9 Рикардиньо 10 Ивелин Попов 17 Уелтън Фелипе 18 Роналдо 23 Ноа Сонко Сундберг 30 Филип Кръстев

Треньор: Елин Топузаков
източник: Gong.bg/ Драган Иванов

Добавете Вашия коментар

TOP