Коледният дух завладя Белица

26 Декември 2019 | 10:33
0 коментара
Култура

С богата културна програма, организирана от община Белица и читалище „Георги Тодоров-1885″, гражданите и гостите на Белица съпреживяха вълшебното блаженство на Рождество Христово.

Тържеството започна със слово от кмета на общината Радослав Ревански:  “ Уважаеми граждани и гости на Белица, поздравявам Ви с най-светлия християнски празник Рождество Христово. Лично аз се чувствам горд от факта, че съм кмет на община в която по братски съжителстват хора от различна религиозна общност, които заедно празнуваме своите празници. Нека мирът, смирението, състраданието и добротата в душите ни съпътстват всеки един от нас! Нека в ежедневието си продължим да бъдем все така единни и мъдри! Да запазим в себе си добротата, да обичаме ближния си, да се разбираме и да си помагаме. Нека все така с дела и твърдост да показваме своята загриженост и заедно с общи усилия да продължаваме да градим нашето бъдеще ! От сърце Ви пожелавам преди всичко здрава, благодатна, успешна и щастлива 2020 година !“.

[80607892_10214863618039118_4237374438850428928_o]

Както всяка година, Дядо Коледа бе дошъл на тържеството с голям чувал подаръци за да зарадва децата на Белица.

Учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ с ръководител Мария Чорбаджиева бяха в основата на благотворителна инициатива в подкрепа на социално слаби хора от Белица. Със събраните средства учениците ще закупят храна за новогодишната им трапеза, която лично ще раздадат на хората по домовете им още тази вечер.

[80547174_10214863620639183_8891857976726388736_o]

Победителите  в конкурса  „Най-добре коледно украсена къща” в град Белица

 На първо място отново бе отличена къщата на д-р Лиляна Самарджиева и инж. Иван Богданов. На второ място бе за къщата на сем. Васил и Гергана Димитрови и на трето място – къщата на д- р Ана Филипова и Димитър Мавродиев . Наградите бяха връчени от председателя на Общински съвет – Белица Ахмед Ахмед и заместник кметовете на общината : Сабит Гагъм , Иглика Аврамова.

Паричните награди,  които получиха отличените,  веднага бяха дарени за закупуване на храна за новогодишната трапеза на социално слаби хора в Белица.

Наградените в конкурса „Моето вино е най-добро”

Жури в състав: Председател –Георги Георгиев- Гецата и членове Никола Лазаров, Иван Тричков и Адиле Хаджиалиш, оцениха по достойнство произведените бели и червени вина от майсторите винари на Белица.

На първо място за бяло вино бе удостоен местния винопроизводител Стефан Зотев, второто място зае Георги Сърбинов и трето - Георги Веселинов.

За червено вино журито отреди първото място на Иван Мадолев, второто място зае Георги Мадолев и третото място получи Христо Банков.

Добавете Вашия коментар

TOP