Коледната елха в Симитли засия с празнични светлини

16 Декември 2021 | 10:37
0 коментара
Култура
Коледната елха в Симитли засия с празнични светлини

Точно 10 дни преди Коледа, празничната украса в град Симитли засия в празнични светлини. Тази вечер десетки жители и гости на общинския център се събраха на площад „Септември“, за да поставят заедно началото на обратното броене до един от най-чаканите празници в годината, а именно Коледа.

 

Децата на Симитли с интерес слушаха красива зимна история, в която Баба Коледа и Скрежинка, разказаха за пътя на една снежинка, преминала през цялата земя, за да достигне до България и до Симитли... и точно, когато щяхме да разберем кога и при нас ще завали красив пухкав сняг, белобрадият старец от Лапландия – Дядо Коледа пристигна в Симитли, за да светнат заедно коледните светлини.

 

...Януари, февруари, март, април, май, юни, юли, август, септември, октомври, ноември, ДЕКЕМВРИ... - викаха събралите се деца на площада, заедно с Дядо Коледа, Баба Коледа и Скрежинка, след което елхата и цялата коледна украса в града ЗАБЛЕСТЯХА!

Кулминацията на вечерта бе красива заря, която озари небето над Симитли! Децата имаха възможността да се снимат с белобрадия старец и лично на него да си пожелаят коледни подаръци, а той ги увери, че ако са били послушни, под елхата, на 25 декември ще ги очакват красивите дарове, които са му заръчали.

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам.-кметовете Евгения Георгиева и Юлиан Мишев, както и председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров също бяха на площада, за да пожелаят на всички весели и щастливи коледно – новогодишни празници, успешна и здрава нова 2022 година!

Добавете Вашия коментар

TOP