Коледен подарък! Баничарницата до Четвърто ОУ в Сандански купена от наемателя М. Тасев за 15 600 лв.

02 Декември 2021 | 08:30
0 коментара
Общество
Коледен подарък! Баничарницата до Четвърто ОУ в Сандански купена от наемателя М. Тасев за 15 600 лв.

Бившата баничарница от 162 кв.м на бул. „Тодор Каблешков” в Сандански бе продадена вчера за рекордно ниска цена – 15 600 лв. Това се случи на проведения вчера явен търг в общината, на който се явиха 11 участници, от общо 14, закупили тръжни документи. Всички те обаче чинно седяха по местата си, като нито един от тях не се включи да наддава по време на обявяването на първоначалната цена  от председателя на комисията Ивайло Пензов. Той запозна присъстващите със заповедта за провеждане на търга. След това отвори офертите на всеки един, депозирал оферта за участие в търга. Оказа се, че трима от закупилите тръжни документи за участие в наддаването за общинския имот, известен като баничарницата на Марто, отсъстваха. Това са Тодор Чачев, Георги Малушевски и Стоян Тенекеджиев.


Спечелилият търга Мартин Тасев /вляво, с телефона/

 Първата стъпка, от която тръгна наддаването, бе 300 лева. Всеки един от участниците даде съгласие, че явният търг стартира от 15 000 лева. След това бе подложена на гласуване и първата стъпка от наддаването – 15 300 лв. И на тази цена наддаваше единствено   досегашният наемател М. Тасев. След това бе обявена нова стъпка от още 300 лева и цената бе вдигната на 15 600 лв.  Останалите кандидати държаха в ръцете си номерата за наддаване, без да участват в наддаването. Председателят Ив. Пензов обяви втори и трети път цената с втората стъпка от 15 600 лв. Нито един в залата, сред тях кандидати от Сандански, София, Благоевград, Петрич не вдигна летвата над така обявената цена. Така председателстващият търга обяви за спечелил фирма “ЕТ Микена” на Марко Тасев, който става собственик на общински имот срещу жълти стотинки, което разби на пух и прах твърденията на общинските съветници, че с  явен търг първоначалната цена ще бъде завишена многократно. Потвърдиха се коментарите, че на явния търг участниците си правят скрити договорки.


 От 14 кандидати присъстваха 11, но с изключение на М. Тасев останалите бяха просто фигуранти, без да се включат в наддаването

От допуснатите участници в търга вчера стана ясно, че 5-има от тях са сред редовните участници в няколко явни конкурса, провеждани в община Сандански. Факт е, че до истински търг вчера не се стигна, единственият, наддал само с една стъпка, беше досегашният наемател Мартин Тасев и той спечели общинския имот за 15 600 лв. при първоначално обявена цена от 15 хил. лв.


Комисията по провеждане на явния търг 

 Имотът се намира отляво на сградата на Четвърто основно училище в Сандански и от 30 години Мартин Тасев продава там топли закуски. в.Струма/ЛИДИЯ МАНЕВА 

Добавете Вашия коментар

TOP