„Коледата е възможна!“ в Благоевград

30 Ноември 2021 | 13:14
0 коментара
Култура
Коледата е възможна!  в Благоевград

„Коледата е възможна!“ – под това мото ще се проведат множество празнични прояви през целия декември в Благоевград. Изключително богата и пъстра ще бъде празничната програма в навечерието на Коледа. Такава заявка направиха кметът Илко Стоянов и директорът на културния отдел Силвия Домозетска.

Стартът на празничните прояви ще бъде поставен на трети декември с премира на филма за Боян Петров, а запалването на коледните светлини в града ще бъде на шести декември от 18 часа на площад „Г. Измирлиев“.

Водещ на тържеството ще бъде обичаната актриса Мая Бежанска, а организаторите са предвидили изпълнения на талантливите деца на Благоевград, както и пиротехническо шоу.

И тази година ще се проведе инициативата „Часът на приказния разказвач“. В рамките на седмица децата ще могат да чуят любими коледни приказки в специално обособен кът във фоайето на общината. На 17-ти декември кметът Илко Стоянов ще чете приказка на малчуганите, които ще получат и предколедни подаръци.

Сред акцентите в празничната програма ще бъде Коледен базар, с участието на училища, детски градини и културни институции. Той ще се проведе в дните от 20 до 24 декември.

Много концерти, работилници, изложби и спектакли – през декември в Благоевград.

Подробна програма на събитията ще бъде качена на сайта на община Благоевград - www.blgmun.bg /БНР/

Добавете Вашия коментар

TOP