Коледарчета орисаха с добро общината в Симитли

21 Декември 2018 | 14:08
0 коментара
Култура

Коледари от Детска градина „Радост”-център предшестваха Рождеството в общинската администрация в Симитли и орисаха за здраве и добро. Днес по обед коледарите внесоха празнична атмосфера в администрацията. Пременени в традиционни народни носии децата поздравиха кмета Апостол Апостолов, общинските съветници и служителите в администрацията.

По стар обичай малките коледарчета зарадваха домакините си с благослов за здраве, берекет и сполука. Освен с традиционни коледарски песни, децата се бяха подготвили и с наричане и стихове и песни за Рождество. „Бъдете здрави, щастливи и не спирайте да ни радвате“, благодари им, докоснат от добротата и детската чистота, домакинът на тържеството- кмета Апостолов. Той пожела на тях и на семействата им весело посрещане на коледните и новогодишни празници.

По стар български обичай кметът дари коледарчетата с кравайчета, желязна пара и пакети лакомства, след което разчупи и питката с паричката. С песни и много усмивки и смях красиво пременените деца обиколиха и коридорите на администрацията.

Добавете Вашия коментар

TOP