Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и "Осемте джуджета"

22 Февруари 2024 | 08:13
0 коментара
Криминално
София
Колата на Илия Златанов е открадната, след като е разпитан за Сарафов и Осемте джуджета
Колата на бизнесмена Илия Златанов е била открадната в понеделник вечерта. Това се е случило, след като в четвъртък миналата седмица той е дал показания по механизма за разследване на главния прокурор, съобщи пред Свободна Европа самият Златанов. От МВР също потвърдиха, че разследват случая.
 

В момента по механизма за разследване на главния прокурор и неговите заместници текат проверки за това дали има данни за престъпления, извършени от настоящия временен главен прокурор Борислав Сарафов. До пролетта на миналата година той беше заместник на уволнения Иван Гешев.

 

Един от сигналите, подадени срещу Сарафов по този механизъм, засяга случая "Осемте джуджета". В него основен свидетел е именно асансьорният производител Златанов. През 2020 г. той разказа, че е станал жертва на схема за присвояване на бизнес и имущество, осъществена от бившия ръководител на столичното следствие Петьо Петров-Еврото, бившата му съпруга Любена Павлова и действащи висши кадри на държавното обвинение.

 


Самият Златанов твърди, че е виждал Сарафов във вече закрития столичен ресторант "Осемте джуджета", ползван от Еврото като офис. Това беше потвърдено и от Любена Павлова, която определи Сарафов като "основен помощник" на Еврото.

 

Сега колата на Златанов е била открадната само няколко дни след като той е дал показания във връзка с проверката по данните за обвързаности на Сарафов с аферата "Осемте джуджета", казвана Златанов - Грета Ганева, пише Свободна Европа.

 

Златанов уточнява, че колата му е открадната от адрес в София, от подземен паркинг, който е имал охранителна система СОТ. Става дума за десетгодишен джип Porsche Cayenne, който е амортизиран. Затова смята, че няма как целта да е била да му бъде искан откуп за автомобила.

 

Адвокатката смята, че кражбата е като предупреждение във връзка с дадените от Златанов показания в четвъртък.Фрогнюз

Добавете Вашия коментар

TOP