Коктейл „Молотов“ затвори фризьорски салон в Сандански

15 Май 2017 | 05:07
0 коментара
Общество

Месецът, който година храни за фризьорите заради абитуриентските прически, се оказа черен за една от известните коафьорки в Сандански – Дидка Петрова. Миналата нощ салонът й бе подпален с коктейл „Молотов”. 10 от записаните клиенти, предимно абитуриенти, вчера бяха върнати от собственичката и нейната приятелка с обяснение: „Заради инцидент датата се променя за друг ден“.

Всички, дошли в салона, който се намира в кв. „Изгрев”, на изхода от Сандански в посока Околовръстен път, недоумяваха защо са посегнали точно на тяхната фризьорка. Инцидентът с палежа е станал около 3.00 ч. в събота срещу неделя, шумът от счупеното стъкло и последвалия пожар събудили живеещите в кв. „Крайречен”. Най-притеснени са били живеещите на първия етаж в жилищния блок срещу салона.

Причината за палежа е в процес на установяване от разследващите. Счупено бе витринното стъкло, почти цялото обзавеждане и техника са увредени. Мебелите и оцелялата техника и апаратура бяха извадени вчера пред салона. Вътре всеки сантиметър е опушен и миришеше на изгоряло. Собственичката бе в РУП – Сандански, за да дава обяснения пред органите на реда.

Нито един от съседите не каза лоша дума за фризьорката. „Добра, отзивчива и работна жена. Пред салона винаги имаше хора, които да чакат своя ред. Не знам защото са посегнали на жената“, това каза живеещият в блока Иван Ангелов.

Мария Янкова, която е от съседния блок и е клиент на Дидка, не можеше да повярва, че някой е извършил такъв вандалски акт срещу жената. „Преди два дни бях на прическа, Дидка работи от 10 години в квартала. На никого не е направила нищо лошо. Явно това е поредният пиромански акт в града ни. Преди дни прочетох във вестника, че е запален джипът на бизнесдамата Дора Андонова, която казва, че е дело на пиромани. Дано се установят извършителите на палежа”, каза Янкова.

Катя Николова, друга съседка на Дидка, сподели, че вместо да се радва на добра печалба в дните на абитуриентските балове, сега трябва да плаща за ремонти и обзавеждане. „Хората сме злобни и отмъстителни. Не ми се вярва, че делото е на конкурент в бизнеса”, каза Катя.

Вчера стана известно, че в района не е монтирана нито една видеокамера, от която да станат известни извършителите на престъплението.

Пострадалата фризьорка е майка на едно дете.

Добавете Вашия коментар

TOP