Кой ще ваксинира учителите в Благоевград?

08 Февруари 2021 | 10:31
0 коментара
Общество

Учители от Благоевград и Симитли, които са изразили желание за ваксиниране срещу Ковид-19, ще бъдат имунизирани в груповата практика на д-р Дафина Тачова.

„След споразумението, което постигнахме с РЗИ, са изготвени графици за ваксиниране и организирани зелени коридори в поликлиниката. Всички 4-ма лекари от моята групова практика сме в готовност да започнем имунизацията, след като бъдат доставени флаконите с ваксините. Очакванията са да пристигнат в понеделник от Пловдив и във вторник да стартираме имунизационния процес“, съобщи за „Струма“ председателят на БЛС в Благоевград д-р Дафина Тачова.

По първоначална информация около 400 учители от Благоевград са заявили желание за ваксиниране. За поставянето на 1 ваксина държавата пое ангажимент да заплаща по 10 лв. за всяка от двустепенните ваксини, т.е. по 20 лв. на човек, а средствата ще бъдат осигурени от държавния бюджет.

Изглежда, че от РЗИ – Благоевград не могат да поемат толкова голям имунизационен поток и затова се обръщат и към лични лекари да участват в имунизацията на лицата от втора фаза в националния план за ваксиниране, в която попадат учителите, както и персонал и потребители от социалните институции. Подобно предложение е било отправено и към д-р Виктория Каракостова, общопрактикуващ лекар в община Кочериново, за предстоящото ваксиниране на полицаи, която обаче е отказала на този етап.

Масовото ваксиниране ще се проведе през месец май, когато ще дойде ред на обикновените граждани.

Източник: Вестник“Струма“

Добавете Вашия коментар

TOP