Кой превърна село Баня в СПА дестинацията на сезона

22 Февруари 2024 | 10:38
0 коментара
Общество
Благоевград
Кой превърна село Баня в СПА дестинацията на сезона

Българите, които пътуват към популярните зимни курорти в Австрия и Швейцария за своята ски почивка, отдавна са наясно колко по-приятно става преживяването, ако могат да комбинират ски активностите си с приятен и възстановителен СПА релакс.

На много от тези места СПА процедурите са традиционна част от услугите, предлагани в елитните хотели, и гостите вече ги възприемат като даденост.

 

Вече втора година и у нас любителите на зимните спортове могат да комбинират ски почивката си в Банско с най-висококачествени СПА услуги в близко разположеното село Баня и неговата СПА перла Grand Hotel Therme.

5-звездният хотел превърна село Баня в СПА дестинацията на сезона. Освен СПА зоните на хотела в рамките на хотелския комплекс е разположен и самостоятелният СПА център Pulse Therme. Той може да се използва свободно от всички гости на Grand Hotel Therme, но е отворен и за външни посетители. Достъпът се осъществява с полудневни и целодневни карти.

Разположен само на 7 километра от най-големия ни зимен курорт Банско, Grand Hotel Therme разполага с най-големия минерален СПА център на целия Балкански полуостров.

Общата площ на СПА зоните на хотела е над 6500 кв.м., от които над 3500 кв.м. закрита и около 3000 кв.м. открита част. Това превръща Grand Hotel Therme в притегателно място за любителите на зимните спортове, тъй като достъпът от него до ски зоните на Банско и обратно е много бърз и удобен.

Освен с разнообразни термални съоръжения Grand Hotel Therme и прилежащият СПА център се отличават и с много и различни типове топли минерални басейни – общо 9 на брой.

Отделните СПА зони и басейните са достъпни за различни възрастови групи като всеки член на семейството може да усети зареждащата сила на минералната вода. В СПА центъра на хотела има вътрешни и външни басейни, които са достъпни и за деца, и за възрастни. Отделно от тях, големият външен басейн е Adults only и в него не се допускат деца. Това е специално място, където възрастните могат да си подарят време за себе си. Допълнителния СПА център Pulse Therme пък е достъпен само за лица над 14-годишна възраст.

Grand Hotel Therme и самостоятелният СПА център Pulse Therme се посещават ежедневно от стотици гости. Обособяването на отделни зони в огромния СПА комплекс дава възможност всички посетители да се насладят на своята почивка и на спокойствието, което търсят, независимо дали са дошли с цялото си семейство, или в двойка с любим човек.

Тази идея е заложена и в основната концепция на Grand Hotel Therme – да предложи един нов поглед към СПА туризма като отрасъл, който може да осигури близък контакт с природата и нейните богатства за хора на всяка възраст. Концепцията е доразвита и от допълнителните активности, които се предлагат за гостите на хотела. Fun Park-ът на Grand Hotel Therme предлага възможности за конна езда и разходки с АТВ из живописния район на село Баня.

В комбинация с високото ниво на изхранване и подбраните качествени продукти в All Inclusive пакета, всичко това превръща Grand Hotel Therme в повече от СПА хотел. Той е прекрасно място за отдих на цялото семейство, за хора на всяка възраст и през всички сезони.     

TOP