Кой позна изборните резултати?

04 Април 2023 | 23:50
1 коментара
Политика
България
Кой позна изборните резултати?

Кой позна изборните резултати? През последните дни преди изборите на 2 октомври социологическите агенции излязоха със своите прогнози.

Най-близки до истината се оказаха "Тренд" и "Медиана". Прогнозата на „Тренд“, направена в края на март, почти се припокрива с резултатити от ЦИК.

 

Нито една социологическа агенцияя обаче не позна влизането в 49-я парламент на ИТН.

 

Да си припомним предвижданията на социолозите в последната седмица преди вота.

 

Изводите от изследването на "Медиана" бяха:

 

Към момента ГЕРБ води пред коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ с около 2%. Коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България“ засега не успява да консолидира напълно бившите избиратели на двете основни формации участващи в нея.

 

„Възраждане“, към момента, е трета политическа сила, като данните
показват нарастване на потенциала им. ДПС са четвърти.

 

 

 

 

медиана404_1


Прогнозата на „Тренд“, направена в края на март, почти се припокрива с  резултатити от ЦИК.

Според „Тренд“ ГЕРБ-СДС ще вземе 26,4%, а преброяването на ЦИК сочи - 26,5%. Прогнозата за ПП-ДБ в края на март е - 26,1%, а Комисията отчита 24,5%. С по-малко от процент се разминават данните за „Възраждане“ и ДПС, а с 1,6% е разликата в прогнозата и резултатите на БСП.

 

За ИТН „Тренд“ даваше 3%, а те прескочиха бариерата с 4,1%.тренд404-66-а

Епицентър.бг, снимка: Нова тв.

Добавени коментари

Марио Асьов публикува:
01 Август 2023 | 13:55
Мафията в Якоруда си има послушно и глупаво стадо, което ги избира. Те крадат от вас, а вие им вярвате. Стадото си заслужава съдбата. Те ви лъжат , а вие мълчите...глупаци... Това ли е елита на Якоруда, срам и позор от тези управници и съветници..те закопаха града...ДПС ще им бие шута само след 2 месеца...ще се освободим от тези паразити Беди, Карафеиз, Сабиха, Айша Х.,Куцузо, Кавалов, Хърльови,Пачка, Джама, цялата община ще има пълна подмяна на всички нива есен .ПЕРКОВИТЕ БРАТЯ СА ЗА БОБОВ ДОЛ

Добавете Вашия коментар

TOP