Мъжете имат по-силно желание за секс, но жените имат множествени оргазми. Оказва се обаче и че мъжете имитират оргазъм почти толкова, колкото и жените.

Това са само част от изводите в ново американско проучване за горещото занимание. Секс експертът Трейси Кокс разкрива и кой пол харесва повече секса, разказва Daily Mail.

Повечето мъже под 60 мислят за секс поне веднъж на ден, докато само около една четвърт от жените могат да кажат същото.

Вижте и 10 любопитни факта за секса в снимки

Мъжете съобщават за по-спонтанна възбуда и по-разнообразни фантазии от жените. Смята се, че има биологична причина за това мъжете да имат повече ищах - те са програмирани да предават своя генетичен материал.

Жените могат да бъдат програмирани да търсят емоционална връзка, както и сексуална, защото те се нуждаят от помощник. 

Експертът уточнява и че мъжете изпитват оргазъм на чисто умствено ниво и еякулация на физическо. Второто може да стане и без първото, както и обратното.

Ето защо правим секс

Повечето мъже ще изпитат оргазъм на четвъртата минута след началото на акта, докато при жените трябват от 10 до 20 минути. Около 75 на сто от мъжете винаги стигат върховната точка по време на секс с партньорката си, но само 26 на сто от жените го правят.

Вижте 10 факта за мъжете, тяхното достойнство и секса в нашата галерия

Проучването установява и че лесбийките имат значително повече оргазми от хетеросексуалните. 

Емоционални фактори също играят важна роля в желанието.

Това не означава, мъжете не се интересуват от любов и романтика, но сексът е често техният начин на изразяване на интимност. Жените са склонни първо да усетят, че имат връзка и после идва сексът. А мъжете виждат секса като връзка.

Хората, практикуващи тези професии, са по-склонни към изневяра

Няколко важни изследвания са показали, че жените се влюбват още повече в партньорите си след секс. Тук Трейси отбелязва и че мъжете имат предимство, когато става въпрос за сексуално желание, защото имат 20 пъти повече тестостерон. 

Но жените са по-приключенски настроени.