Кой къде ще гласува за президент?????

06 Ноември 2016 | 09:14
0 коментара
Политика
Кой къде ще гласува за президент?????
Гласуването в страната за президент и вицепрезидент и за национален референдум започна. Близо 7 милиона души имат право да дадат своя вот на изборите за президент и вицепрезидент. С около 2 000 по-малко са тези, които могат да гласуват на референдума. Разликата се дължи на допълнителното условие, според което в националното допитване могат да участват само лица, които имат постоянен адрес на територията на страната към датата на издаване на указа на държавния глава за насрочването на референдума - 8 август.

Ето къде ще гласуват важните хора в държавата: 

Премиерът на България ще упражни правото си на глас в Банкя. Победата на Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев в неделя ще бъдат вот на доверие към ГЕРБ и правителството. Вотът на хората на първия тур ще покаже дали имаме право да управляваме държавата в следващите две години. ГЕРБ винаги е управлявала на база дадения ни мандат от българските граждани. Не можем да сме втори, а да си мислим, че сме първи. Това каза председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на официалното закриване на кампанията за президент и вицепрезидент на България в Пловдив. 

Кандидатът на ГЕРБ за президент на Република България Цецка Цачева ще упражни правото си на глас в Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Цецка Цачева ще гласува в 11:00 часа в основно училище „Йордан Йовков“ в град Плевен, СИК №124.

Кандидатите за президент ген. Румен Радев и вицепрезидент Илияна Йотова, издигнати от ИК и подкрепени от БСП, както и председателят на БСП Корнелия Нинова, ще упражнят правото си на глас. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Ген. Румен Радев ще гласува в 13.00 часа в Професионална гимназия по транспорт ”Макгахан” (гр. София, район „Слатина”, ул. "Кадемлия" №15).

Илияна Йотова ще упражни правото си на глас в 11.00 часа в Професионална гимназия по фризьорство и козметика „Княгиня Евдокия” (гр. София, район “Изгрев”, ул. “Атанас Далчев” №8). Корнелия Нинова ще даде своя вот в 10.00 часа в 25 ОУ „Петър Берон“ (гр. София, ж.к. „Лагера“, ул. "Балканджи Йово" 22).

Президентът Росен Плевнелиев ще упражни правото си на глас в изборите за президент и вицепрезидент и на националния референдум. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава ще гласува в избирателна секция номер 6 на бул. „Бистришко шосе“ 26.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще упражни вота си в град София. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Цветанов ще гласува в 10.00 часа в сградата на „Интерпред“ в кв. „Изток“.

Кандидатът за президент на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов ще гласува в 10.00 часа в училище 149 СОУ „Иван Хаджийски“ в столичния кв. „Овча купел 2“. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО. Кандидатът за вицепрезидент Явор Нотев ще гласува в 9.30 ч. в 5 ОУ „Иван Вазов“ в кв. „Павлово“ – София, ул. „Симеон Радев“ 31.

Председателят на НФСБ Валери Симеонов ще гласува в 11.00 ч. в ОУ „Найден Геров“, Бургас, ж.к. „Меден рудник“, ул. „Въстаническа“ № 38, ет. 2, изборна секция 113.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще гласува в 10.30 ч. в Първа частна математическа гимназия „Дорис Тенеди“ на бул. „Скобелев“ 58, София, срещу МВР болница. Евродепутатът Ангел Джамбазки ще гласува в 11.00 ч. в столичното 66 СОУ „Филип Станиславов“, кв. „Овча Купел“, ул. „Букет“ 29, София, секция 1.

Кандидатът за държавен глава на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“ Ивайло Калфин ще гласува в 28-мо СОУ "Алеко Константинов" в София, район „Красна поляна“ от 10:00 ч. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Председателят на коалиция „КАЛФИН-ПРЕЗИДЕНТ“, лидер на ПП АБВ и държавен глава на България (2002-2012) Георги Първанов ще гласува в 28-мо СОУ "Алеко Константинов" в София, район „Красна поляна“ от 11:00 ч.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент на Република България вицеадмирал Пламен Манушев ще упражни правото си на глас във Варна. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Вицеадмирал Манушев ще гласува в 10:00 часа в Средно училище „Гео Милев“ във варненския квартал „Младост“, СИК №248.

В 11.00 часа в 175-а секция, дирекция „Златни пясъци” правото си на глас ще упражни кандидатът за президент Веселин Марешки./БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСПРЕСНА ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И РЕФЕРЕНДУМА

Добавете Вашия коментар

TOP