Кой изтегли над 1 млн. лв от личната сметка на вдовицата на покойния лихвар от Банско Васил Донев - "Доневио"

04 Септември 2015 | 03:11
8 коментара
Общество
Кой изтегли над 1 млн. лв от личната сметка на вдовицата на покойния лихвар от Банско Васил Донев - Доневио

Кой изтегли над 1 млн. лв от личната сметка на вдовицата на покойния лихвар от Банско Васил Донев - "Доневио". Сигнал до председателя на комисията за финансов надзор, ДАНС и Главния прокурор на Република България Сотир Цацаров е постъпил по повод финансови злоупотреби за над 1 млн. български лева, съобщава репортер на Pirinsko.com.

Три години след кървавия разстрел на лихваря Васил Донев, сагата в Банско продължава.

 

Криминалистите все още разследват безрезултатно тройното убийство.

Припомняме, че преди 3 години на 03.07.2012 година около 7:30 часа на 200 метра от краварника на "Доневио", който се намира край разложкото село Баня, двама килари застреляха на място Васил Донев и неговият работник Костадин Робев - "Бината". Двамата оцелели са семейство - Мирослав и Емине Кьосеви, които се возели на задната седалка на джипът, който е управляван от Васил Донев. Мъжът се е разминал само с рана в пръста на ръката. Пострадалата жена бе приета с 8 огнестрелни рани по тялото си в МБАЛ-Разлог, където след 2 дни умира от куршумите, които засегнали почти всички вътрешни органи. За семейство Кьосеви се знае, че помагали на Васил Донев при работата в краварника му.

Сигналът за инцидента е подаден на тел. 112 към 7:45 часа сутринта на 03.07.2012 год. Първоначалната информация е била, че е станало пътнотранспортно произшествие. Пристигналите на място служители на МВР установяват, че става въпрос за двойно убийство. Експертизата, изготвена от Националния институт по криминология по заявка на ОД на МВР – Благоевград е установено категорично, че убийците на скандално известния лихвар - "Доневио" са двама.

Според източник на Pirinsko.com оръжието исползвано за жестокото убийство е автомат „Калашников" с различен калибър. Килърите са били двама и са стреляли с АК-7,62 и АК-5,45, като най-вероятно са били професионалисти в стрелбата в предвид това, че от 42 гилзи намерени на земята от криминалистите, 40 куршума влизат в телата на тримата покойници през предното стъкло на Джип "Мицубиши".

По повод показния разстрел Полицията разследва четири основни и още няколко вторични версии за убийството на Васил Донев – "Доневио".

Под сурдинка в Банско се коментира, че зад разстрела стоят братята Еринини известни като Джипсовете, които отричат всякакви подобни твърдения.

 

Мълвата за показното убийство, което се случи на 03.07.2012 го., се разпространи за минути в курортното градче, първи на място пристигат най-приближените на В. Донев, Александър Бояджиев, Стойчо Гальов, Благой Тодев и Константин Обецанов - "Коки".

В деня на убийството към 8:00 часа сутринта Стойчо Гальов се обадил по телефона на съпругата на Донев - Ивелина Антонова, като я попитал къде е Васил, защото не му вдигал телефона? Младата дама отговорила, че е на краварника. Но само след няколко минути С. Гальов и Александър Бояджиев отишли в дома на Донев в село Баня, където са посрещнати от съпругата на Донев - Ивелина. Двамата казали на дамата, че е стреляно по съпругът и тя заедно с децата си отишла на мястото на инцидента, където районът вече бил отцепен от полицията и журналисти. Един от охранителите на Донев - Благой Тодев помолил Ивелина да се прибере вкъщи с децата си, където след 30 мин., пристигнала сестрата на Васил Донев - Ася Рупчина, както и Александър Бояджиев и Константин Обецанов - "Коки".

По настояване на Ася Рупчина, Ивелина е предела един сак с пари на Константин Обецанов - "Коки", който е предал парите на Александър Бояджиев на съхранение, за да не бъдат намерени от служителите на полицията, които започнали процесуално следствени действия в жилището на покойния, търсейки доказателства. След като са разпитани от служителите на реда двамата признали, че са взели пари от съпругата на Донев, но посочили скромната сума от 40 000 евро, за които се знае, че са съхранявани в магазин за пиротехника, няколко дни преди убийството на Донев.

Любопитното в случая е, че на другия ден в къщата в с. Баня пристигнал Стойчо Гальов, който помолил Ивелина да подпише платежни документи от „Социете Женерал Експресбанк”, които били с предходна дата. Ивелина подписала десетки документи, защото имала доверие на Ася Рупчина, която била директор на въпросната банка клон - Банско.

В последствие Ивелина разбрала, че на другият ден от личната и сметка в „СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК”АД, е била изтеглена голяма сума пари, по-конкретно 8 000,00 / осем хиляди / лева. Веднага след като разбрала за извършената транзакция, подала молба за справка до посочената банка, от която не получила отговор.

Поради съмнения за злоупотреби Ивелина Антонова е поискала от две кредитни институции "Първа Инвестиционна Банка" АД и "Сосиете Женерал Експресбанк" АД, клон Банско да получи информация за наличните средства по сметките на дружества към датата на смъртта на Васил Донев, като в случая двете им деца са съдружници в следните дружества: „Дани – Васил Донев 2008” ЕООД, преименувано на „ДВД ШЕПЪРД” ЕООД с ЕИК 200358120, „ВАЙК – 2005” ООД с ЕИК 101676744, „АЛБАТРОС – 5” ООД с ЕИК 101755608,  „ТРАНС-ИК” ООД с ЕИК 101795111, „ВАЙК-2” ООД с ЕИК 101750041 и „БУЛАГРО- КОМЕРС- БАНСКО” ООД с ЕИК 101681307.

От "Първа Инвестиционна Банка" АД получила справка, но "Сосиете Женерал Експресбанк" АД отказала, позовавайки се на чл. 60 от ЗКИ със становище че въпросните сведения са "банкова тайна".

След като получила справка от друг клон на Банка „СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК” АД, Ивелина Антонова установила, че и през двете й банкови сметки във въпросната банка са извършени редица транзакции. Изтеглена е сума в размер на около 100 000 /сто хиляди/ лева от левовата й сметка и към 670 000 /шестстотин и седемдесет хиляди/ долара от валутната сметка. На справката се наблюдава още по шокиращ случай, когато титуляра на сметката, а именно Ивелина Антонова е била извън пределите на България, където с дебитна карта си закупила дрехи, а в същото време от сметката й на каса от банковия клон в Банско са изтеглени няколко хиляди лева.

Не е ясно как без да бъде упълномощаван някой, може да се извършва транзакции от нейно име, както и кое е лицето превишило правата си и боравило с личните й сметки?

По случая бяха образувани и преписки с вх. № 1285/2013 г. и 1660/2012 г. и двете по описа на Районна прокуратура гр. Разлог, по които се установи, че сумата от 8 000 лв. е била изтеглена по нареждане на Ася Валентинова Рупчина – сестрата на Васил Донев.

След образуването до съдебното производство от Районна Прокуратура – гр. Разлог, бяха извършени редица процесуално-следствени действия.

Въпреки че, от събраните писмени и гласни доказателства безспорно се установи, че Ивелина Антонова не е получила паричната сума от въпросните 8 000 лв. и все още парите не са и предоставени, освен това Районният Прокурор отказа да образува наказателно производство.

 

От обяснението в прокуратурата на банковият служител Дръдалова става ясно, че на 04.07.2012г. около 8,00 часа, по телефона разговаряла с Ася Рупчина, която помолила служителката да бъде изтеглена сумата от 8 000 лв от сметката на И. Антонова.  Дръдалова изготвила нареждане разписка, изтеглила паричната сума и с личния си автомобил по молба на Рупчина отишла в село Баня, за да предаде сумата на Ивелина. След като се свързала по телефона с Ася Рупчина и казала че носи парите и документите, Рупчина и казала да изчака, за да предаде парите на  Валентин Донев-синът на Васил.

Въпреки не положените усилия от страна на РП- Разлог, съгласно чл. 45 от ЗЗД „всеки е длъжен да поправи вредите, които виновно е причинил другиму”. Освен това съгласно чл. 49 от същият закон „този който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или при повод изпълнението на тази работа”. Смята се, че с не осъществяването на контрола на своите подчинени банковото дружество е нанесло, описаните по-горе вреди, изразяващи се в неоснователно обогатяване на други лица за чужда сметка.

Във връзка този казус Главният прокурор на република България Сотир Цацаров се разпоредил на РП-Разлог разследването да започне отначало с мнение под особен надзор.

Очаквайте сензационни разкрития за сапунения сериял на фамилия Доневи. Злоупотреби с прехвърлени дружествени дялове и имущество!

 

 

Кой изтегли над 1 млн. лв от личната сметка на вдовицата на покойния лихвар от Банско Васил Донев - Доневио

Добавени коментари

ivan публикува:
04 Септември 2015 | 22:04
che i schupat pichkata
dinkeje публикува:
04 Септември 2015 | 18:41
parite ot kade doideli tam oideli pomnitele koga fi4kata i bucata proigraa parite na 4ernoto toto koga si kopaa grob i zarivaa bucata 4iosovete snima6ea i se smee6ea e ide vidov den ne 4e ostane taka rabotata 4e ima trepane i tavae
Ревизоро публикува:
04 Септември 2015 | 17:59
Не се хабете!Всичко ще си дойде на място.Търколило се гърнето-намерило си похлупака.Сакам да речам - Ася си намери достойна за нея партия.Да е жива и здрава!
Мито публикува:
04 Септември 2015 | 13:11
Рупчина е крадла с Валентин и козата с двете ярета прават интриги и кражби на имоти наглост но филма е пълна любовна комедия дързост и красота без любов и уважение там само парите командват но те кълнат парите когато те прокълнат няма шанс да прогледнеш лек и успешен ден на завистниците
Cyprus fucker публикува:
04 Септември 2015 | 10:14
В политическата проституция и обикновената проституция приликата е една ,финансов оргазъм,получаваш го но не е истински.опитваш се да го имитираш,но неможеш Ася беше класи над теб и те обичаше,за разлика от теб ,която обичаше само парите му,лошото е че с годините и постъпките тарифата пада ли пада и други неща увисват заради които беше конкурентноспособна в бранша
Picin публикува:
04 Септември 2015 | 09:56
koi koi koi !!! koi go utrepa koi mu ukrade parite samo edin gospod znae moje dane vane i q
ДАРА публикува:
04 Септември 2015 | 09:52
ЗА ТАВА И РУПЧИНА И ДРЪДАЛОВА БЕХА УВОЛНЕНИ ОТ БАНКАТА КЕ БЕ МОЖЕ ДА ТЕГЛАА ПАРИ НА ХОРАТА ОТ СМЕТКАТА
Е. Обецанова публикува:
04 Септември 2015 | 09:50
Драго ми е да прочета че наноо ще разследват Ася Рупчина която предаде вмро и са се целува с герберите за такава сума пари може некой да и носи цигари в женския затвор в Сливен///////

Добавете Вашия коментар

TOP