Кой е Найо, който върти политиката между Борисов и Кирил Петков?

15 Февруари 2024 | 20:58
0 коментара
Политика
България
Кой е Найо, който върти политиката между Борисов и Кирил Петков?

Кой е Найо, който върти политиката между Борисов и Кирил Петков?

Сигурно това се питат гражданите, които тези дни гледат и слушат изявленията на лидера на ГЕРБ и на съпредседателя на "Продължаваме промяната".

 

„Не знам дали Найо Тицин ги съветва, но всеки ден разбирам, че трябва да мълчим, че трябва да оставим Денков и Габриел да направят оценка на министрите", каза днес сутринта (15 февруари) Борисов.

А няколко часа по-късно Кирил Петков отговори, също намесвайки името на Тицин: "Найо ми каза, че когато си бил премиер, можеш да бъдеш и външен министър."

 

Така че, кой е Найо?

 

Найо Тицин в момента е пиар на "Промяната", но по-старите журналисти го помнят като колега, който преди да прекрачи в попрището на връзките с обществеността, беше известен с въпроса, който зададе на Симеон Сакскобургготски: "Ваше величество, колко Ви е часът?" Обикновената наглед реплика всъщност бе доста оригинална, тъй като, през 2001 г. Симеон отбягваше конкретния отговор на какъвто и да било журналистически въпрос. Заменяйки го с израза "Като му дойде времето..."

 

Тогава Найо Тицин бе репортер в БНТ. Покрай работата си като журналист се запознава с Иван Костов, още преди той да е премиер. А когато Командира излиза от СДС и създава партия Демократи за силна България през 2004 г., Тицин става нейн пресаташе.

 

Политиката винаги не просто е интересувала Найо Тицин. Той участва активно в проявите й.

По време на протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски през 2013 г. е на площада. На 3 юли с.г. се появява в зоната за сигурност пред Народното събрание с маска на Волен Сидеров и в усмирителна риза. Полицията го задържа за кратко и, след като му съставя предупредителен протокол, го пуска. Пред медии Тицин заявява, че неговата цел е била камерите да снимат как полицията извежда Сидеров от парламента в усмирителна риза.

 

Найо Тицин се заема с пиара на "Промяната" през 2022 г., след като Диана Дамянова напуска тази позиция. През септември 2022 г. след скандал се разбира, че Дамянова вече не се грижи за публичния образ на партията на Петков и Василев. Кирил Петков предизвиква скандала, след като се появява в предизборно студио на БТВ вместо друг кандидат-депутат от ПП. Другите гости на медията от ГЕРБ възмутено напускат. А Дамянова коментира във Фейсбук: "Не, не съм аз! Не съм аз и нямам нищо общо!" А широката общественост научава, че прочутата пиарка вече не е част от екипа на ПП. 

Е, след като тя вече "не е", отговорността за публичния образ на ПП бе поверена на Найо.

 

А иначе Найо Тицин, освен журналист, е сценарист, фотограф, кинодокументалист и филмов продуцент. Съпруг е на оперната прима Александрина Пендачанска.

Тицин печели награда „CANON България“ за фотоизложбата си „Ню Йорк в цифри“ през 2002 г. Създава със своя приятел от детинство Димитър Коцев – Шошо продуцентска компания „СПОТЛАЙТ“ през 2003 г.

 

Започва да режисира и продуцира документални музикални филми от 2006 г. Отличен е със специалната награда Golden artist за филма си „В търсене на Дон Жуан“.

Печели конкурсна сесия на БНТ за сезонен сериал на съвременна тематика през 2012 г. Продуцентската му къща „СПОТЛАЙТ“ става изпълнителен продуцент на сериала „Четвърта власт“. Премиерата на сериала на 29 септември 2013 г. предизвиква широк обществен отзвук в България.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP