Кое ястие прилича на политиката: Баба Дешка от с. Горно Драглище с урок по готвене на балотажа

05 Ноември 2023 | 12:24
0 коментара
Любопитно
Благоевград
Кое ястие прилича на политиката: Баба Дешка от с. Горно Драглище с урок по готвене на балотажа

Какви са съставките на едно вкусно ястие. Известната на цяла България баба Дешка отговаря на този въпрос.

Вечно засмяната майсторка на вкусотии баба Дешка от риалити формата „Фермата“ ни посреща в деня на балотажите на много места в страната, за да ни разкаже кои са важните съставки за вкусно ястие и кое ястие асоциира с политиката.

„Сега е сезонът на пърженото, най-хубавото нещо, което се вика „Знобката“. „Знобка“ знаеш ли какво е? От нивата, я гледай какви са различни, като политиката са различни. И чьопави като политиците“, казва кулинарката.

Баба Дешка разкрива рецептата си без притеснение и споделя, че търпението е ключова съставка, както в готвенето, така и в живота.

Кулинарката от Горно Драглище казва, че не обича да говори за политика, но има едно желание, свързано с нея – да посети парламента.

Питаме я, ако трябва да даде кулинарно определение на политиката у нас, какво ястие би било най-подходящо.

„Миш-маш. Вие, в града му викате миш-маш, ние, пържено. Пържиш го, пържиш го, може да го изгориш, може и да не го изгориш. Миш-машът е същото, бъркаш и не знаеш какво ще ти се получи“, казва Дешка.

Докато се готви „Знобката“ и обсъждаме политиците, баба Дешка изпича и един хляб с мерудии от нейната градина, защото без хляб на масата не се сяда.

 

 

 

 

 

 

 

Източник: btvnovinite.bg

Добавете Вашия коментар

TOP