Кметът Томов ще се въздържи за излизането на Петрич и Струмяни от ВиК Асоциацията

25 Февруари 2020 | 12:33
1 коментара
Политика

На извънредно заседание днес благоевградските общински съветници решиха да подкрепят предложението на община Благоевград.

То гласи, че на предстоящото заседание на ВиК асоциацията, насрочено в четвъртък, представителят на община Благоевград ще гласува въздържал се относно излизането на общините Петрич и Струмяни от асоциацията.

Предложението на комисията по бюджет и финанси беше представителят на общината, в случая кметът Румен Томов, да гласува „за“ излизането на двете общини. То не беше прието. Община Благоевград ще гласува в подкрепа на всички останали точки в дневния ред на общото събрание на асоциацията. 

На заседанието присъства управителят на ВиК – Благоевград инж. Росица Димитрова. Тя изтъкна ролята на ВиК асоциацията за финансирането на инфраструктурни проекти, касаещи ВиК мрежата на територията на цялата област. До момента не са отпускани средства за благоевградската асоциация, тъй като още в началото община Кресна отказа да се включи, припомни инж. Росица Димитрова. /БНР/

Добавени коментари

Тимчев публикува:
25 Февруари 2020 | 17:43
анджик де.нали там е заровено кучето.кресна посмъртно няма да влезе в асоцияцията и пари за останалите общини - нанай.геврек .кръгла нула.роска ще инвестира печалбата от вдигането на цената в другите общини в благоевград и останалите балъци ще берат ядовете на населението.абе кметове на останалите общини като ви вдигнат водата жителите при вас ще висят не при роска в благоевград.вие ще обяснявате като се плащат високи цени защо не се инвестират в самото населено място.ВиК асоцияцията в Благоевград е един народен Петко.Нито Бисерчо нито Роска не направиха нужното асоцияцията да заработи.Пълни профани и лоши управители.И искате хората в общините още да ви вярват или да ви гледат бездеиствието което се отразява на техните джобове.ако имат капка морал тези хора трябва да подадът оставка а не да се тъпанчат и обесняват какво финансиране ще има.Видимите резултати са ясни - нищо.

Добавете Вашия коментар

TOP