Кметът Стоянов скръцна със зъби на полицейския шеф Г. Кандев: Има виждания да не работи добре с общината!

28 Юли 2023 | 14:39
5 коментара
Общество
Благоевград
Кметът Стоянов скръцна със зъби на полицейския шеф Г. Кандев:  Има виждания да не работи добре с общината!
Гербът на Благоевград, който бе изрисуван на входа и изхода на града по Главен път Е-79, е бил премахнат умишлено, стана ясно по време на днешното заседание на Общинския съвет.

Във връзка с въпрос, зададен от най-новия общински съветник Милан Богдански – колко е струвало изрисуването на герба и защо той е бил премахнат механично само няколко седмици, след появата му, кметът на Благоевград Илко Стоянов заяви, че Общината не е платила нито лев.

"Изрисуването на герба беше дарение, а премахването му бе наложено от ОДМВР – Благоевград и г-н Кандев, който така или иначе си има виждания да не работи добре с общината“, каза градоначалникът.

Кметът на Благоевград уточни, че си е направил специално проучване по темата, в рамките на което е установил, че и в други български градове има подобни гербове по пътното платно. За пример той даде Шабла, Бяла, Етрополе, Пловдив.

"Оказа се, че няма никакъв проблем, не пречат на никой. Очевидно директорът на ОДМВР - Благоевград не го приема за добро“, прибави Стоянов и допълни, че вече са били пуснати съгласувателни писма до ОДМВР – Благоевград и Агенция "Пътна инфраструктура“, от които се иска разрешение за повторната им направа.

Общинският съветник от БСП д-р Владимир Пандев категорично се противопостави на идеята – гербът на Благоевград да бъде рисуван по пътните платна.

"Аз съм против символи да се поставят на пътното платно. Всеки с колата си, с краката си, с каруцата си ще стъпва по това нещо. Не мисля, че подобен символ трябва да е на път и да се гази. Това не е културно“, коментира той.

Противопоставяне по темата има и сред обществеността в Благоевград. Едни намират идеята за много хубава, други са на мнение, че действително не е правилно до газим върху символите си. /Фокус

Добавени коментари

Видовден публикува:
30 Юли 2023 | 08:48
Батман е пътник - ТОРБАЛАН да му мисли.
161 публикува:
30 Юли 2023 | 08:19
Напред, кмете!! А тоя помак Кандев има още 1-2 седмици работа и го махат...
Съседа публикува:
29 Юли 2023 | 21:35
Тоя дето се пише кмет можеше вместо да рисува по улиците да вземе да ги асфалтира, ама идат избори и аз съм ти казал ЧАО Ариведерчи лека нощ и оди си!
Петър публикува:
29 Юли 2023 | 10:12
Вместо да рисуваш по платното( децата го правят) свърши някаква работа ..мургав- некадърник!
Асд публикува:
28 Юли 2023 | 18:34
Мачкай ги Кметеее!!!

Добавете Вашия коментар

TOP