Кметът Румен Томов се срещна с почетния консул на Република Казахстан и посланика на Република Сърбия

28 Май 2020 | 17:25
0 коментара
Култура

Работната среща се състоя в Почетното консулство на Република Казахстан, със седалище Благоевград, намиращо се на площад „Георги Измирлиев“ №1 /зала „22-ри септември“/.

Кметът инж. Румен Томов по време на срещата обсъди с почетния консул на Република Казахстан Н.Пр. г-н Митко Солаков и посланика на Република Сърбия Н.Пр. доц. д-р Желко Йович възможностите за допълнително привличане на инвеститори към Община Благоевград и за установяване на по – тясно и успешно икономическо сътрудничество.

Кметът коментира и важността на развитието на културните отношения, че една от основните цели на общината е реализиране на проекти в тази област, като негов приоритет е да популяризира творчеството на емблемата на Благоевград Ансамбъл „Пирин“ отвъд границите на България и да го върне на върха.

Почетният консул Н.Пр.г-н Митко Солаков отбеляза, че Почетното консулство на територията на община Благоевград е открито през 2014г., той благодари за домакинството и сътрудничеството през годините и изрази своята увереност, че и в бъдеще ще продължат да работят заедно за развитието и задълбочаването на двустранните отношения на Република България и Република Казахстан. В разговора той припомни, че през 2016г. Благоевград бе побратимен с казахстанския град Уралск.

Начертан бе план за официална визита на делегация, водена от кмета на община Благоевград инж. Румен Томов в Република Казахстан в близките месеци.
На края на срещата тримата участници поеха ангажимент да положат усилия за развитие на проекти в гореспоменатите сфери на сътрудничество.

Добавете Вашия коментар

TOP