Кметът Румен Томов показа проекта за новата църква в Благоевград: Не ми звучи добре и не бих приел израза ”няма как да стане”

02 Декември 2020 | 09:59
2 коментара
Общество

“Не ми звучи добре и не бих приел израза ”няма как да стане” в даден имот или в дадено нещо, има как да стане, защото решенията се взимат от упълномощените за това лица, така че е въпрос на разбирателство и обединено мислене”, това каза вчера Дядо Серафим на комисията за избор на идеен проект за храм на Кооперативния пазар. Иска ми се общинските съветници да чуят тези думи, пъбликува в социалната мрежа кметът инж. Румен Томов. 

"Време е да осъзнаем, че храмът не се изчерпва само със сградата, точно както политикът не се изчерпва с политическата платформа на партията си. Политикът е първо човек, трябва да бъде първо човек. Време е да загърбим различията си и да се обединим, не за да построим голям, среден или малък храм, а храм, които ще дарява вяра и надежда. Изграждането на един храм обединява и изгражда човешки ценности и точно това ни е необходимо в този тежък момент. Нямаме право да превръщаме вярата в заложник на лични и политически интереси. Храмът, който ще построим на паркинга на Кооперативния пазар в центъра на Благоевград, ще остане поколения след нас, това не е магазин, който утре можем да разширим, за да отговорим на търсенето и пазара. Срамувам се, че едно свято място, каквото е храмът, е повод за скандали, политически игрички, разделение и надиграване. Нямаме право на това – не е правилно, не е морално, не е честно и е грешно. Властта, управлението, политиците, всички ние сме тези, които диктуват процесите в общината и в държавата, от нас се изисква определена култура, ние налагаме определен стил на поведение, определени обноски, постъпки, етикет и етика. Границата е премината, поредното дъно е пробито и този път няма да остана равнодушен. Изказаха се толкова много хора с толкова малко познания, толкова много хора с големи претенции и никакъв професионализъм. Председателят на една институция, каквато е Общински съвет, излъга колегите си, гласували му доверие да заема този пост, като ги увери, че предложението за изменение на Подробния устройствен план за новия храм на Кооперативният пазар, който им предлага е СЪГЛАСУВАН с Негово Преосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. За първи път си позволявам публично да снема доверието си от този човек, снемам го не в качеството му на председател, а в качеството му на човек. Аз ще се съобразя с всяко законно и мотивирано решението на Общински съвет, защото така е разписано в закона, но искам да напомня на общинските съветници, че има едни други норми, които не са разписани в закон, но са задължителни за всички ЧОВЕЦИ".

Добавени коментари

ГИ публикува:
02 Декември 2020 | 14:16
Да върнем Зарята , да върнем Камбитов-Неделчо да довърши окончателно града с неговата славна компания - кучки , мачки.....
Blg публикува:
02 Декември 2020 | 10:12
Всички в общината сте срам за града ни... Дано Господ ви махне по-скоро

Добавете Вашия коментар

TOP