Кметът Ревански участва в онлайн семинар

27 Май 2021 | 17:07
0 коментара
Общество

Днес, кметът на община Белица г-н Радослав Ревански, който е член на УС на НСОРБ, взе участие в онлайн семинар, организиран от г-жа Искра Михайлова на тема:" Новият Европейски Баухаус-пресечна точка на областите по политики. Новият Европейски Баухаус " е екологичен, икономически и културен проект, насочен към съчетаване на дизайн, устойчивост, достъпност, финансова поносимост и инвестиции за подпомагане осъществяването на Европейския зелен пакт.

В събитието взеха участие Комисар Мария Габриел, евродепутати от групата Обнови Европа, както и участници от Дания и Словакия. Г-н Ревански се включи в дискусиите посветени на Новият Европейски Баухаус и представи гледната точка на българските общини, тоест териториалното измерение на инициативата, което несъмнено е най-важното, защото директно засяга ежедневието на гражданите ни. Г-н Ревански допълни още :

"Важно е да се отбележи, че настоящата ситуация, свързана с пандемията в световен мащаб, подчерта важността на жилището като средство за защита. В същото време, при очаквано увеличение на населението в световен мащаб очакванията са, че до 2030 г. 2 милиарда души се нуждаят от адекватни жилища. Това представлява безпрецедентно предизвикателство за жилищния сектор. Друго такова е и преодоляването на енергийната бедност. Решенията могат да бъдат реализирани единствено чрез конкретни финансови мерки и инициативи за обновяване на съществуващите сгради, за да се гарантира справедливия преход към зелена икономика и да се подобри качеството на живот.

"Изключително важна е ролята на местните власти във всички тези аспекти. В заключение вярвам, че всеки един от нас, съгласно позицията, която заема и сферата в която работи, ще допринесе и активно ще се ангажира към новия ни съвместен европейски проект, чиято идея е да приложим "съвместно творчество".

TOP