Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

18 Ноември 2022 | 07:35
8 коментара
Политика
Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Поли отново е с ранг на нещатен депутатски сътрудник. Той е изборът на петричкия депутат от ГЕРБ Костадин Стойков, който се надява Ап. Апостолов да го съветва в областите икономика и финанси.

Кметът на Симитли пак бе нещатен сътрудник, но на сина си, депутата от ГЕРБ Стефан Апостолов в 44-ото НС от 2017 до 2021 г. През лятото на миналата година срещу Ст. Апостолов, който е народен избраник от 44-ото НС до момента, обаче бе подаден сигнал в КПКОНПИ, че е в конфликт на интереси по отношение на баща си, който ще го съветва в сферата на младежките политики. Проучване на комисията, оглавявана тогава от ексглавния прокурор Сотир Цацаров, установи, че Стефан Апостолов действително е изискал от главния секретар на НС да бъде издаден пропуск и безконтактна магнитна карта за достъп до двете сгради на институцията на баща му, обаче не е издаван пропуск за обособените места за паркиране на паркингите на НС.

Пред КПКОНПИ кметът на Симитли обяснил, че е ползвал пропуска си за парламента, за да може да участва в заседанията на Комисията по младежта и спорта, но няма договор със сина си, нито получава пари за това.

В крайна сметка комисията реши, че конфликт на интереси няма. За да не буни обаче отново духовете, този път кметът Апостолов решил да си осигури достъп до НС не чрез сина си, а чрез колегата му от Петрич К. Стойков. В същото време Стефан Апостолов все още е без сътрудници и за момента доста успешно се оправя сам със серията въпроси, с които на парламентарен контрол обсипва служебния регионален министър Иван Шишков за неуредици в община Симитли.

Назначаването на сътрудници в 48-ото НС върви мудно и е индикация, че самите депутати явно не вярват много, че 48-ото НС ще има дълъг парламентарен живот и ще са им нужни помощници. Както съобщихме, депутатът Андрей Гюров си назначи за съветник общественика Методи Байкушев, бившият областен управител на Благоевград Бисер Михайлов бе назначен от експредседателя на ОбС – Сандански Георги Георгиев, но не по правни въпроси, а с ресор политики и транспорт.

Някогашният депутат от ИТН Христо Гушков, който в миналия парламент съветваше съпартиеца си от Враца Георги Георгиев по здравните въпроси, явно се е справил доста добре, защото сега е назначен за нещатен сътрудник на Парламентарната комисия по превенция и противодействие на корупцията.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

Добавени коментари

Selo публикува:
20 Ноември 2022 | 12:26
Не го пускайте тоя у парламенто ще забремени никоя и там коя му пусне че на тая възраст не избира
Корупция публикува:
20 Ноември 2022 | 12:12
Научихте ли на тоя плодовития каде има сто извън брачни деца сино дека е в парламенто да чете
Констатация публикува:
18 Ноември 2022 | 13:37
Те за това е зорът да са в парламенто,за да се уреждат ако не за друго-поне за връзки.Затова дават мило и драго да влезнат,а като излезнат са се нагълтали десет пъти повече от това що са похарчили,за да влезнат.Това са дерачите на народа!
strah публикува:
18 Ноември 2022 | 10:27
strah stefan ke naznaci na brat mu v blagoevgrad maika mu ioni
ИТН публикува:
18 Ноември 2022 | 10:07
А бе нема що?!
Забелязвате ли? публикува:
18 Ноември 2022 | 09:06
Всички гербаджии се държат и си показват селският манталитет.Те не могат и да го скрият-шило в торба не седи.Все ще се покаже от някъде.Погледнете и "лидерът" им.Това е Мадуро от Банкя.Седи в централата им и ги командва от там.
чачо публикува:
18 Ноември 2022 | 08:11
е това е депутат ризата отвънка ама е сас закопчано сако има си нещо симитлийско в депутато он е от ораново
Петрова публикува:
18 Ноември 2022 | 08:00
Този с борина си го търси само се прави на много голям абе знаем че си е като Ценко Чоков ама нека пита къде е сега Ценко. Вече ми е отвратително неговото поведение, да добър кмет е на Симитли умайва си бабугерите ама да се прави на велик нещо ми идва в повече и съм решила, като го видя на пазара в Симитли да му го кажа. Стига излагация сътрудник?

Добавете Вашия коментар

TOP