Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Пускането на тунел Железница на АМ Струма ще предизвика огромни задръствания

31 Януари 2024 | 16:48
10 коментара
Общество
Благоевград
Кметът на Симитли Апостол Апостолов: Пускането на тунел Железница на АМ Струма ще предизвика огромни задръствания

“Пускането на тунел Железница на АМ”Струма” няма да отпуши движението край Симитли, а напротив ще доведе до образуването на тапа, това прогнозира Апостол Апостолов, кмет на община Симитли.

Очаква се в края на месеца да се пусне официално този участък от АМ Струма,който се чака от години.

Според Апостолов обаче ще има проблем. “Аз мисля,че след пускането на тунела, ще последва спиране на движението, защото между Благоевград и Симитли постоянно се образува тапа, наскоро ми се наложи в този участък да чакам три часа и половина.

Представете си коли около 600 броя да се наложи да стоят и чакат вътре в тунела, а  с идването на лятото този проблем ще стане огромен. Има начин да се разтовари трафика като се изгради един алтернативен път край рудник Ораново.

Но засега държавата търси документи, за да установи чия собственост е терена в района, каза Апостолов.

Именно в тази отсечка се събира целия трафик от Банско, от Кулата и от Благоевград и София, затова се образуват тапи. \Пирин Нюз

Добавени коментари

Умму. публикува:
01 Февруари 2024 | 23:24
Тони публикува:
01 Февруари 2024 | 21:55
Взеха парите за лесната част, сега кой и кога ще направи Симитли, дали детелина, дали друго. Примера е един, все едно да дадеш на Бойко да направи саниране на страната на блок в която няма нито прозорец нито тераси, на най висока цена пт 300лв/м2- да му платят, и после кой ще прави всички останали части на блока за 40лв/м2, ама да не им дават скеле, а да се висват от готе надолу
Ани публикува:
01 Февруари 2024 | 19:34
Да се пооправи стария път за Симитли,аз минавам от там и си спестявам тапите
Сашо публикува:
01 Февруари 2024 | 16:36
Това се знае, писах няколко пъти до националните телевизии какво ще случи с пускането на тунела, но те си знаят тяхното. Голямо постижение, пуска се тунела. Малоумници.
Стоян публикува:
01 Февруари 2024 | 09:58
До ден днешен тези проблеми щяха да бъдат решени, но сами се натресохте на шмекерите от промяната и хак ви!
Ани публикува:
01 Февруари 2024 | 06:02
Човека е прав..задръстване ще има както досега. Проблема е че двете ленти от магистралата се събират в една и то за около половин километър докато някои от колите се отбият посока Банско. Ако именно там се направи кръгово или се отстрани остатъка от жп линията,която вече не функционира,и пътя се направи поне двулентов ще отпадне тапата. Но има и друг проблем освен нефункциониращата мина...има хотел точно на мястото на което евентуално може да има път. Също така има и доста парцели по "пътя на магистралата"които трябва да се отчуждят,собствениците да се обезщетят..а това води до оскъпяване и забавяне. Така че,пускането на тунела ще облекчи тапата при кръговото на Благоевград,но ще остане това при Симитли...
Мето публикува:
01 Февруари 2024 | 04:04
А булката Б. Б. що дума?
Дарт Вейдър публикува:
01 Февруари 2024 | 01:04
Феодалът май има интерес да отчужди на десеторна цена нивите на някой роднина
аз публикува:
31 Януари 2024 | 20:18
Тапите се образуват заради малоумното кръгово по средата между Симитли и Благоевград. Ако се беше изградила детелина , тапи нямаше да има. Както и няма да има тапи като се пусне тунела. Ще има неудобство по празниците като се съединят двата потока от Гърция и Банско , но ще е в пъти по-добре от сега. А защо се изгради кръгово вместо детелина - всеки може сам да си отговори за едното чекмедже.
Пепо публикува:
31 Януари 2024 | 17:17
Обича лютеница

Добавете Вашия коментар

TOP