Кметът на Симитли Апостол Апостолов получи отличието за кмет на община с най-добра организация на националния ни празник

15 Май 2015 | 19:50
1 коментара
Общество
Кметът на Симитли Апостол Апостолов получи отличието за кмет на община с най-добра организация на националния ни празник

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов получи отличието на Кмета.БГ за кмет на месеца за „най-българския, най-националния месец” – месец март и националния празник на България – 3-ти март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Симитли.

Апостолов бе признат безапелационно за кмет на община с най-добра организация на националния ни празник. Отличието му бе връчено изпълнителния директор на Бранд Медия и онлайн порталът Кмета.БГ, организатор на конкурса, Боян Томов.

Малък празник за голямото признание на кмета и церемонията по връчване на отличието направиха „абитуриентите” от ОДЗ „Ораново” в Симитли. Най-големите от детската градина развяха бяла, зелена и червена лента, в реда ба българския трикольор, в заседателната зала на администрацията, с което приветстваха за добре дошъл гостът, който донесе кметското отличие. „Много сте дейни и имате много енергия, продължавайте да работите и да развивате общината”, не скри впечатлението си от Апостолов и община Симитли Боян Томов. При връчването на отличието кметът сподели намеренията си – за 3-ти март следващата година да бъде вдигнат над 30-метров кръст н аисторическата местност Кръста, където е кулминацията на честванията на националния празник в Симитли, донесли на Апостолов отличието „кмет на месеца” за месец март.

„Наградата на кмета се връчва, освен за добрата подготовка и създаден дух на патриотизъм и особена българска гордост в деня, национален празник, така също и затова, че Апостолов, личи, се грижи за своите съграждани”, отбеляза Боян Томов и допълни, че „Изключително важно е да поощряваме малките общини и много честно казвам, че трябва да се обръща особено внимание на тях, защото на те са най-уязвими, на тях им е по-трудно да правят града и населените места в общината по-добри, по-приветливи, по-красиви.” В Симитли Боян Томов обяви и критерият за „кмет на годината” тази година - ще бъде за мандат и ще се проведе на 11 септември в София, където ще бъде създаден експо център и всяка община ще може да представи своите бит, култура и традиции.


Напомняме, че кметът на община Симитли Апостол Апостолов стана безапелационен победител в анкетата на интернет портала Кмета.БГ за месец март и бе признат категорично за кмет на българи родолюбци. Апостолов събра 76% от вота, като активът му е ненадминат и в двете категории - общини с население над 20 хиляди души и общини с население до 20 000 жители, в която категория бе номиниран Апостолов, заедно с колегите си кметовете на Белоградчик, Велики Преслав, на селата Ягодина и Бов.


Община Симитли попадна във вота за месец март с традиционния навръх националния празник в община Симитли поход до историческата местност Кръста в полите на Пирин планина.В община Симитли честванията за националния празник започват с поход до връх Кръста край село Ракитна в полите на Пирин планина. Мястото, от където започват всяка година честванията за националния празник е историческо - връх Стайковец, в местността Кръста – до там са стигнали руските воини, предвождани от майор Орлински, докато глашатаите ги застигнат и известят за постигнатото примирие и свободата. Там е побит меч с думите на войската: „Ето тук е границата на България”.

Добавени коментари

вмро публикува:
15 Май 2015 | 22:27
Поли внимавай че Джамбазки е опасен глей да не ти съпре кранчето

Добавете Вашия коментар

TOP