Кметът на Сатовча най-после се уреди с мечтания лифтбек, цвят черна перла срещу 80 000 лв.

17 Юни 2021 | 08:29
6 коментара
Общество

След 7 месеца търсене на пари в общинската хазна кметът на община Сатовча Арбен Мименов най-сетне успя да си купи нова служебна кола.

На 9 юни той е сключил договор за доставката й на цена 79 380 лв. с ДДС. Според клауза в контракта колата трябва да бъде паркирана в центъра на селото, пред сградата на общината до 9 октомври тази година, а общината вече е платила 30% от стойността на автомобила, защото това трябва да стане до 5 дни след полагане на подписите на Мименов и доставчика.

Продавачът е благоевградският автотърговец Димитър Тахтаджийски, управител на „Авто Лукс“ ООД. Останалите 70% от сумата Тахтаджийски трябва да получи от общината до 20 дни след доставката на автомобила.

Договорът е подписан, марката обаче не фигурира в официалните документи заради клауза за конфиденциалност в договора, според която никоя от двете страни няма право да разкрива на трети лица подробности от сделката без писменото съгласие на другия участник в нея. Най-вероятно става въпрос за „Шкода“, защото Тахтаджийски е официален дилър на марката в Югозападна България.

Извън марката всичко друго за колата е ясно. Лекият автомобил е лифтбек, фабрично нов, неупотребяван, има 4 плюс 1 места, 7-степенна автоматична трансмисия за задвижване 4х4, мощност 206 kW, дължината е 4869 mm, ширина 1864 mm, височина 1503 mm и т.н. Колата е цвят черна перла и е наблъскана с редица екстри – като триточкови предпазни колани, електронен имобилайзер, Start-stop система с регенеративно спиране, сензори за паркиране с автоматична спирачка, черен кожен салон, полирани лети джанти. Седалката на водача има масажна функция, скоростният лост е облицован с кожа, има 2 светлини за четене отпред и още няколко страници придобивки, целящи да осигурят максимален комфорт и сигурност на водача и пътниците в автомобила.

Колата е абсолютно копие на онази, която Мименов поиска при обявяване на първата обществена поръчка през декември миналата година. Малко по-късно поръчката бе отменена, тъй като се оказа, че общината няма необходимите близо 80 000 лв.

Прекалено точните размери и екстри на търсения автомобил обаче наведоха медиите на логичното заключение, че Мименов предварително си е харесал конкретна кола, в резултат на което миналия месец новата поръчка се появи с леко коригирани изисквания към возилото. Например вместо дължина на колата 4869 mm, ширина 1864 mm и  височина 1503 mm във втората поръчка общината вече бе посочила дължина поне 4800 mm, ширина 1860 mm и височина минимум 1460 mm.

По някаква случайност обаче се оказа, че „Авто Лукс“ ООД е в състояние да достави автомобил с точност до милиметъра от първата поръчка на Мименов и напълно да задоволи първоначалните му изисквания.

"Авто Лукс“ ООД се оказа и единствената фирма, подала документи за участие в обществената поръчка на община Сатовча, затова по всички показатели тя е класирана на първо място от назначената комисия и вече е с договор за доставка на лифтбека, цвят черна перла.

ВАНЯ СИМЕОНОВА/в.Струма

Добавени коментари

Гешев публикува:
20 Юни 2021 | 08:52
Незабавна проверка и отстраняване от длъжност.
Гешев публикува:
20 Юни 2021 | 08:52
Незабавна проверка и отстраняване от длъжност.
Магнитски публикува:
20 Юни 2021 | 08:50
Като просяк завива акълите на миджетата, Благотворителни коледи и др. Данъците в тази община за какво вървят? Нека да даде отчет?
Зад завесата публикува:
17 Юни 2021 | 09:50
Тоя идиот си прави сметката да бъде кмет "до живот"! Дано да не е така.
Селянин с 300 лв. пенсия публикува:
17 Юни 2021 | 09:48
"Не е луд тоя що яде баницата"! Ние сме лудите,че допускаме такива изроди,въпреки всичко!
Gogo публикува:
17 Юни 2021 | 08:31
Смешници, такива са за затвора, Сатовча толкова богата община ли са, че тоя смешник си купува ЛИЧЕН автомобил, за сметка на гражданите..

Добавете Вашия коментар

TOP