Кметът на Сандански за хотела с минерална вода: Всичко е законно!

24 Април 2019 | 11:53
0 коментара
Общество

Семейството ми има хотел, до който стига минерална вода, но всичко е законно.

Така кметът на Сандански Кирил Котев отговори на обвиненията на бившия съветник на премиера Яне Янев за семеен хотел върху държавен терен и незаконен водопровод до него.

Той уточни, че водопроводът има нужното разрешително за използване на минерална вода, което се издава от Басейнова дирекция, а не от общината. 30 хотела в Сандански се захранват с минерална вода, допълни кметът пред bTV.

Относно къщата за гости, свързвана с подалия оставка зам.-министър на икономиката Александър Манолев, Котев каза само, че тя е регистрирана като "Къща за гости" и за нея се плаща туристически данък. Той отказа повече коментари с мотива, че това ще пречи на разследването.

На обвиненията на Яне Янев за роднински назначения в общината Кирил Котев отговори, че негови роднини работят в кметството, но били назначени, много преди той да стане кмет.

Той подчерта, че никой от роднините му не се е издигал на по-висок пост, откакто той е градоначалник. Бил е проверяван за конфликт на интереси от ДАНС и комисията за конфликт на интереси и не са открити нарушения.

"Моите роднини не се ползват с някакви привилегии. Ако те трябва да бъдат проверени, ще ги проверят одиторите на общината. Ако някой не се справя, нямам притеснения да го уволня", обяви още кметът на Санаднски.

Добавете Вашия коментар

TOP