Кметът на Сандански със забрана да продава общински имоти

30 Юни 2023 | 11:12
0 коментара
Бизнес
Благоевград
Кметът на Сандански със забрана да продава общински имоти

По предложение на групата на ГЕРБ-Сандански, Общинският съвет взе решение за забрана на продажбата на стратегически общински имоти до провеждането на местните избори. Искането бе подкрепено от всички партии и коалиции и представлява безпрецедентно ограничение срещу политиките на действащ кмет.

До тук се стигна след серия от продажби на общински имоти, инициирани от кмета Атанас Стоянов. Само през миналата седмица, за повече от 10 подобни сделки бе дадена зелена светлина, а особено обществено възмущение фокусира намерението за продажба на парцел, намиращ се непосредствено до градския стадион и парка на Сандански.

Затова от ГЕРБ-Сандански внесоха за гласуване Меморандум за ограничаване на продажбите на стратегически имоти до следващите местни избори, което единодушно бе подкрепено. “Благодаря на колегите от всички партии и групи в съвета, които надмогнаха личното в името на общото. Защото всички виждаме какво се случи в последните месеци и трябваше да сложим точка“, коментира общинският координатор на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев, който е и инициатор на идеята.

 

Сн. в. Вяра

Добавете Вашия коментар

TOP