Кметът на Сандански Кирил Котев се отчете за мандата си

26 Септември 2019 | 16:51
0 коментара
Общество

Уважаеми съграждани,

Преди четири години приех огромно предизвикателство да бъда кмет на Община Сандански, воден от убеждението, че тя може да се превърне в едно от най-добрите места за живеене. За мен това е не само родното ми място, но и общината, в която искам да остана да живея и да бъда горд с постигнатото. За мен Община Сандански е кауза, на която се посветихме и за която работихме всеки един ден от изминалия мандат. През този период доказахме, че Сандански може! Доказахме, че има какво да се направи и показахме как може да се направи. Спечелихме и изпълнихме много проекти, с които бе променен обликът на някои от найемблематичните места в Сандански. Пример за това са инвестициите в инфраструктурни проекти, в сферата на образованието и културата, здравеопазването, социалния живот и спорта. Бяха основно ремонтирани улици, обнови се материалната база в детски градини и училища. Бяха санирани множество жилищни и обществени сгради. Строи се многофункционален спортен комплекс с 3 прилежаща паркова зона – това е първата обществена сграда от 40 години насам. Възстановихме културния живот – вече се провеждат редица театрални постановки и в града и по селата. Организират се фестивали и събития. Сандански вече има кино! Най-важното обаче е, че подобрихме многократно условията и възможностите за нашите деца – да развиват таланта и знанията си.

Днес Домът на културата вече е тесен и трудно събира всички желаещи, които искат да посещават различните клубове по интереси. Защитихме и опазихме парк „Свети Врач“ и създадохме условия за бъдещото му развитие. Сега го превръщаме в едно все по-красиво място – естествения зелен център на нашата община, какъвто е и винаги трябва да бъде. Настоящият отчет съдържа и още много факти, описани по раздели. И това не са само мои успехи, а плод на работата на целия екип. Радвам се, че същите тези успехи ще служат най-вече на жителите на Община Сандански. Нека да ги пазим и да ги съхраняваме за в бъдеще! Казват, че хората бързо забравят постигнатото и винаги се вглеждат в новите проблеми. Така и трябва да бъде! Хората в Сандански трябва винаги да изискват и да се стремят към по-доброто. Общината ни може и трябва с всеки изминал ден да се превръща в едно по-добро място за всички нас.

За четири години доказахме, че това може да се случи. Нужни са само работа и постоянство. Благодарение на активността ни и спечеленото външно финансиране – европейско и национално, за последните четири години се инвестираха близо 30 млн. лв. Сума, каквато не е инвестирана досега в историята на нашата община.

Това не бива да ни задоволява – напротив, трябва през следващите четири години да работим още поусърдно, не само за да защитим тези успехи, а и за да ги надградим. Показахме, че можем. Да продължим заедно напред! 

Добавете Вашия коментар

TOP