Кметът на Сандански Кирил Котев с чужда пита помен прави! Присвоява си заслугата за паметника на Васил Левски

18 Юли 2017 | 18:04
2 коментара
Общество

Кметът на Сандански Кирил Котев с чужда пита помен прави! Присвоява си заслугата за паметника на Апостола на свободата Васил Левски. 

След 180 години на забвение, общината в Сандански най-накрая се събуди от дълбок сън, в който години наред бе изпаднала. Всичко това става факт само и единствено благодарение на Сдружение „Дякон Левски“, твърдят местните хора в града. Според тях заслугата е изцяло на председателят на сдружението бизнесмена Илия Пасков.

В града усилено се шушука, че единственият принос на Кметът Кирил Котев за благородната кауза всъщност е решението на Общинският съвет, който даде зален светофар за поставяне на паметника пред сградата на Градски съд.

На церемонията по откриването на паметника освен кметът Кирил Котев се очаква да присъстват още председателят на Народното събрание – Димитър Главчев, Неврокопският митрополит Серафим, народните представители – Цветан Цветанов и Атанас Стоянов, Зам.-министърът на икономиката – Александър Манолев, командирът на Бригадно командване Благоевград –полковник Иван Иванов, кметове на съседни общини и населени места от община Сандански, граждани и гости на града.

Припомняме, че в края на 2016 г. бе обявен конкурс за изработване на идеен художествено-пластичен проект за паметник на Апостола в Сандански. Дванадесет екипа от цялата страна представиха свои проекти, от които комисия избра творбата на скулптура Борис Борисов и архитект Пламен Цанев. С редица благотворителни инициативи реализацията на една дългогодишна идея вече е факт.

Днес пред сградата на Градски съд в град Сандански, под короната на многовековния чинар по повод 180-та годишнина от рождението на Васил Левски ще бъде официално открит паметника на великия българин.

Добавени коментари

.емо публикува:
18 Юли 2017 | 22:40
Двама партизани паметник на Дякона откриват ццц ,Левски плаче!
Аргиров публикува:
18 Юли 2017 | 18:12
еее щом цецо ще идва са ще се постеле червеното килимче само гербери ли ще има бре

Добавете Вашия коментар

TOP