Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев прие делегация от Киргизстан

27 Септември 2017 | 14:42
2 коментара
Общество

Представители на централната власт, общини и неправителствени организации от Киргизстан разговаряха с кмета инж. Красимир Герчев и експерти от Общинска администрация-Разлог за комуналните и рекреационните услуги, предоставяни на местно ниво.

Те обсъдиха управлението на битови отпадъци, споделиха опита си във В и К сектора, зелените системи и публични места за отдих на гражданите.

Делегацията от Киргизстан е на посещение в няколко района на България, а поканата е на Фондацията за реформа в местното самоуправление и е в рамките на проект „Повишаване качеството на услугите в публичния сектор“, изпълняван от HELVETAS Swiss Intercooperation and Development Policy Institute и е финансиран от Швейцарската агенция за развитие на сътрудничеството.

В рамките на организираното работно посещение в Разлог, двете страни обмениха опит в практиките при пречистването на отпадните води, зони за рекреация, управление на битови отпадъци, дейности на местни инициативни групи.

Във връзка с темата и целта на посещението, участниците в работното посещение от Киргизстан и специалисти от Община Разлог, посетиха и Регионалното депо за битови отпадъци.

Добавени коментари

Отврат!!! публикува:
28 Септември 2017 | 02:04
Абе господа общинари, защо не иб обясните на тези добир хора от Киргистан, че тука най-големия работоадтел е сама община, а най-скъпата кола се кара от ЧСИ (частен съдебен изпълнител (лихвар нает от държавата), дано успеете да им го обясните!
Балък публикува:
27 Септември 2017 | 23:47
Утре приемете и от Габон, и без това може да се поучим от тях!

Добавете Вашия коментар

TOP