Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се е самоубил - бил обект на разследване от КПКОНПИ и не издържал на напрежението

15 Ноември 2022 | 07:45
5 коментара
Общество
Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се е самоубил - бил обект на разследване от КПКОНПИ и не издържал на напрежението

Кметът на Якоруда Нуредин Кафелов се е самоубил - бил обект на разследване от КПКОНПИ и не издържал на напрежението. Това е основната версия към този момента за смъртта на кмета на ДПС.

Кметът на Якоруда, който беше открит мъртъв в колата си, се е държал странно през последните дни. Това споделят негови близки, съобщиха от Прокуратурата.

„През деня с него са говорили роднини и служители на общината. От няколко дни се е държал по-различно, видимо е бил притеснен и затворен. В един момент телефонът му е бил изключен”, заяви на брифинг прокурорът Костадин Чилев.

От Прокуратурата поясниха, че не са установени следи от присъствието на друг човек в колата, където е открито тялото. По телефона му са намерени две дупки, които приличат на следи от куршуми.

Кафелов е кмет няколко мандата и оставаше впечатлението, че ще е несменяем. Напоследък обаче той бе притиснат от правораздаващи институции и КПКОНПИ, които проверяваха множество сигнали срещу него, включително и такива свързани с конфликт на интереси.


Проверките вървели в неприятна за Кафелов посока. Казват, че се очаквало да има обвинения по много от сигналите. Това вероятно е отключило състояние на временна депресия и той е натиснал спусъка - това е основната версия.

 

Проверява се обаче дали кметът не е бил заплашван и склонен към фаталното решение. Тази вечер темата е най-коментирана в Пиринско, а хората, които познават Кафелов са изумени и не могат да повярват, че сам е прекъснал живота си.

Коментарите в Якоруда са, че Кафелов, който бе обект на серия проверки и е разследван и от КПКОНПИ, не е издържал на напрежението, тъй като проверките приключват. Пред опасността от обвинения Кафелов е избрал този фатален изход от ситуацията.

От прокуратурата съобщиха, че със започването на огледите на мястото на инцидента започва образуването на разследване за склоняване към самоубийство.

Разследването се води под надзора на районната прокуратура в Благоевград. Предстоят редица действия по разследването, като ще бъдат проверени всички версии, уточниха от прокуратурата.

Лидерът на ДПС в Якоруда Ибрахим Карафеиз и шофьорът на кмета Нуредин Кафелов открили трупа му в късния следобед.

В Якоруда се коментира, че вчера сутринта, както обичайно, шофьорът на Кафелов отишъл да го вземе от дома му, но Кафелов заявил, че ще се разходи в гората в посока Трещеник и тогава ще отиде на работа. Тръгнал с автомобила си и не се явил в общината цял ден.


Притеснен, шофьорът му споделил случилото се с лидера на ДПС Карафеиз и двамата тръгнали да го търсят. Видели автомобила в местност, близо до Трещеник. На предната седалка нямало шофьор, Кафелов бил на задните седалки, с рана в главата и пистолет до себе си. Бил мъртъв.

Тогава информирали полицията, било малко след 16.30 часа.

В неделя Кафелов е бил на лов, това потвърди и областния управител Николай Шушков, който разговарял с него по телефона, но кметът с нищо не подсказвал какви са намеренията му.

Прокуратурата образува разследване за склоняване към самоубийство, проверявайки всякакви версии по случая, който шокира не само Якоруда, но и цялата област.

Добавени коментари

Милко публикува:
15 Ноември 2022 | 11:20
Нищо му няма на психиката, на дебили като Боко, Поли от Симитли и Кеифала им са яки тиквите! Не им пука от КНОМПИ и проверки, те са вечни и недосегаеми! Просто някой му е отмъстил или на ДПС им е омръзнал! И смешка - за по-удобно да се самоубие си седнал на задната седалка. На самоубиец не му пука къде ще се гръмне, камо ли да се мести отзад! Явно с някой е разговарял и в дружеския разговор този някой дружески го е гръмнал!
Ali публикува:
15 Ноември 2022 | 10:32
Ама сте идитои. Този човек го даваха и на Данс и на Бойко, имал е хиляди проверки от компи ли ще се оплаши? И какво ще му направят, ще го глобят 5 бона. Само улавщини пишете по тия медии
Джемал публикува:
15 Ноември 2022 | 10:21
Че има ли кмет да нее разследван? Какво от това? До сега на някои нещо да са направили? Пълни глупости пишете. Тук ина нещо друго, дано се разкрие цялата истина
ВиК Джумая публикува:
15 Ноември 2022 | 09:34
Кафелов викаше на помаците гласувайте за Дпс и Вик водомер нема да ви сложи тия гласуват и така години плащат само по 20 лева на месец такса и Роска Водонаска от ВиК Бл- град мълчеше
лакумчо публикува:
15 Ноември 2022 | 08:30
Той на последните избори не си изпълни и заръката за гласовете в Якоруда, явно много му се струпа и КПКОНПИ и слаба психика и край.

Добавете Вашия коментар

TOP