Кметът на Якоруда Н. Кафелов с твърдо възнаграждение 5 минимални работни заплати, или 3550 лв.

07 Юни 2022 | 21:10
7 коментара
Общество
Кметът на Якоруда Н. Кафелов с твърдо възнаграждение 5 минимални работни заплати, или 3550 лв.

Кметът на община Якоруда „върза“ заплатата си спрямо минималната за страната и вече няма да се налага всяка година възнаграждението му да бъде индексирано.
Според гласуваното от ОбС предложение Нуредин Кафелов ще получава твърдо 5 минимални за страната заплати, което прави 3550 лв. месечно.

Според декларацията му пред КПКОНПИ за миналата година той се е разписвал срещу 3528 лв.
За сравнение колегата му в община Хаджидимово, която е близка по население на Якоруда, е завършил 2021 г. със заплата от 2400 лв.
И възнагражденията на селските кметове да зависят от минималната за страната заплата, решиха още съветниците в Якоруда.
По 2 минимални заплати, или 1420 лв., ще вземат управниците на Конарско и Юруково Ахмед Ахмед и Емине Еланска. Останалите селски кметове – на с. Аврамово /Ахмед Уцьов/, с. Бел Камен /Муса Дурльов/, с. Бунцево /Джемиле Карафеиз/, с. Смолево /Юсуф Илански/ и с. Черна Места /Джемал Шарански/, ще получават по 1,8 минимални заплати, равняващи се на 1278 лв.
Общинските съветници щедро гласуваха променените трудови възнаграждения да влязат в сила със задна дата – от 1 април.
Миналата година същата процедура – да вдигат доходите си заедно с вдигането на минималната заплата в страната, бе приложена и спрямо възнагражденията на съветниците. Така от 300 лв. за участие в сесия и 1-2 заседания на постоянните комисии местните парламентаристи започнаха да получават по половин минимална заплата, или 355 лв. Самият председател на ОбС З. Иланска пък си определи възнаграждение от 1,5 минимални заплати /1055 лв./, но за нерегламентирано и ненормирано работно време.
ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма.

Добавени коментари

Путин публикува:
26 Юни 2022 | 20:47
Евала Кмете до година двоино та напас рапалска ка може е...е!!!
Якорудчанка публикува:
11 Юни 2022 | 19:58
Общината няма пари за развитие, но има пари за заплата на “Кмета”. Якоруда е била в по-добро състояние през 19 век и от тогава само запада, като най-голяма “заслуга” за тази деградация има именно г-н Кмета. А най-тъжното в цялата картинка е, че именно избирателите на въпросния кмет плачат, роптаят и се оплакват най-много от него. Въпроса ми е защо го избирате, като не го харесвате? Защото някой ви е казал, че той е избранника на съответната партия? Нямате ли малко акъл в главата да се сетите, че той е кандидата, защото си е платил за това с Нашите пари, парите на общината, които краде всеки ден в продължение на години, а вие само му давата това право. Затова следващия път, когато отидете да гласувате не бъдете като овце и коне с капаци и помислете с главите си, ако не за вас то за вашите деца и това, което ще им оставите. Оставете им място където да има смисъл да останат да живеят или да се приберат и надежда, че има шанс да се промени нещо и това нещо зависи от НАС! Не им оставяйте просто единствения шанс, както до момента, да им купите “еднопосочен билет” за чужбина или за някой друг български град, и усещането никога да не се обръщат към коренети и родния град. Нашите деди са го казали и доказали с времето “Два пъти мери, един път режи!” аз ще ви го кажа така “Два пъти помислете, един път гласувайте!”, но не по “съвет” на патрията, а по това което ума ви казва и очите ви виждат.
Навални публикува:
11 Юни 2022 | 13:48
Хак им е на якорудските говеда дето избират тези алчни хомосапиенси.Някой се възмущава от Шмекерова,да го духат селяните,вие си я избрахте тази бабечка селянка.Пак ги избирайте,щото били от някакво движение,СМЯХ!Пачката с осми клас,с по висока заплата от един учител,о ужас!
Сли публикува:
11 Юни 2022 | 10:58
Лапай куче ненавло се. Да ми го лапа она
Чавдар публикува:
08 Юни 2022 | 09:37
Кучетата са лаят, кервана си върви. Я си крада и зимам заплатка, вия ме гледайте. Важното е, че си подисорих милиони и за правнуци. Вия какво направихте, за ваще деца. Изпратихте ги в чужбина. Мойте ода, ама на почивка не на работа. Айда па иде 2023, па че ме изберете,оти нема кои друг ле така. Секои го е страх от мене.
Ali публикува:
08 Юни 2022 | 08:57
Нема такава наглост. Това е вече прекалено. Нема ли някоя институция да провери какво се случва.
Jemal публикува:
08 Юни 2022 | 08:51
Простолюдието тръчи, за да лапат тия. Браво бе. Най бедната община, най богати управници. Не ги ли е срам. А Иланска изобщо срам има ли. Това е безобразие

Добавете Вашия коментар

TOP