Кметът на Петрич: Не е случайно, че на Гергьовден е празникът на града ни

06 Май 2015 | 21:19
0 коментара
Общество
Кметът на Петрич: Не е случайно, че на Гергьовден е празникът на града ни

Петричани и гости на южния град извиха огромно „Гергьовденско хоро” на площада пред читалището в празничния ден.

Днес Петрич празнува двоен празник – на града и на свети Георги. Рано сутринта стотици миряни се стекоха в храма „Свети Георги”, за да присъстват на тържественото богослужение. Спектакълът на Ансамбъл „Пирин” започна в 11,00 часа. Веселбата бе под надслов „Гергьовденско хоро”. Хиляди се хванаха за ръце и заиграха заедно с изпълнителите от ансамбъла.

„Не е случайно, че на Гергьовден е празникът на града ни. Пожелавам на всички петричани, на всички българи много победи, здраве и късмет, да са носители на духа на българщината и да не забравят предците си”, заяви кметът на община Петрич Вельо Илиев.

Събитията за големия празник стартираха още преди десетина дни. Проведоха се турнири по футбол, тенис на маса, тенис на корт, билярд, ловна стрелба. Ученици направиха „Парад на професиите”. За петричани пя и игра Ансамбъл „Танец” от Македония. състояха се поредните издания на Фестивал „Южен Гердан”, на Международен фестивал на детско - юношеската забавна песен „Изгряват звезди”, но Национален детски конкурс „Южни слънца”.

189 петричани участваха в традиционния общоградски поход до връх Конгур, с което поставиха рекорд по масовост. Вечерен концерт под надслов „Песните на Петрич” пък се проведе в навечерието на 6 май.

Добавете Вашия коментар

TOP