Кметът на община Симитли, Апостол Апостолов: Изборите отдавна минаха-манипулациите продължават

09 Януари 2024 | 07:49
0 коментара
Общество
Благоевград
Кметът на община Симитли, Апостол Апостолов: Изборите отдавна минаха-манипулациите продължават

Широко коментираната тема за кметските заплати, които масово се увеличава, като на места ръстът бе осезаемо по-висок достигна и до Симитли. 


Повод стана репортаж, в ефира на bTV, в който ясно е отбелязано, че нивото на заплатата на градоначалника на Симитли не е сред увеличените, а самият Апостолов подчерта, че това не му е на дневен ред.


Въпреки, че за всички стана ясно, че Симитли е от местата, в които ръст във възнаграждението няма, опонентът на Апостолов на местните избори Дамян Качулски публикува пост в социалните мрежи,  в който се опитва да внуши нещо различно. 


"Изборите свършиха още преди 3 месеца, но очевидно за някои хора кампанията продължава. Хубаво е обаче, преди да пишат и говорят, да се информират и да не лъжат хората. Кметската заплата може да се провери лесно и аз ги призовавам да го направят и после да обяснят пак на хората, защо ги лъжат.", лаконичен бе Апостолов.


За Дамян Качулски, чийто предизборни билбордове все още висят край пътя от Симитли до София, сякаш наистина изборите предстоят, а не са минали. Периодично той публикува различни анализи на ситуацията в Симитли във фейсбук, които очевидно са подвеждащи, смятат хора от града, които и вчера станаха свидетели на поредния опит за омаскаряване. Всеки коментар, който не си нрави на Качулски бива изтрит, или пък авторът му бива нападнат вербално, че е глупав.


"Увеличението на заплатите на кметовете зависи изцяло от Общинските съвети и минават през гласуване. Автоматично индексиране няма.", коментират юристи в социалната мрежа, по повод коментар на Дамян Качулски, който обяснява, че заплатата на кмета на Симитли е увеличена, без да е гласувано от местния парламент. 


"Не ми се коментира дори поведението на така наречената "опозиция" в Симитли. Тези хора просто са срещу всичко и непознават Закона за местното самоуправление и местната администрация, въпреки претенциите, които имат.", коментира по този повод Апостолов. 


Местни зевзеци пък, директно контрират Качулски и питат къде работи той и колко заплата взима, както и, дали е вярно, че срещу няколко хиляди лева месечно работи за Павел Стоименов и едно от задълженията му е именно да пише в социалните мрежи срещу Апостолов. 


Гражданите на Симитли не са глупави и със сигурност отчитат факта, че има хора, които водени от политически амбиции, се опитват да ги манипулират. Важно е и друго - на целия този цирк стават свидетели и такива, които са извън Симитли, а това не носи нищо хубаво за местните.


Източник на информация: struma.com

Добавете Вашия коментар

TOP