Кметът на Кресна скочи на

09 Август 2023 | 13:09
2 коментара
Общество
Благоевград
Кметът на Кресна скочи на

Кметът на община Кресна Николай Георгиев остро реагира и се възмути от наглото поведение на зелени активисти,които в неговата община работят от години. Поводът за разпрата стана решение на Общинския съвет в Кресна, с което те задължават Сидер Седефчов до един месец да премести фермата  с животните си извън селото. Местните хора се оплакали,че вонята от оборите с близо 500 овце е нетърпима. Те искали да строят вили и да продават имоти,но замърсената среда в селото им гони инвеститорите.

В село Влахи от години Сидер Седефчов отглежда 500 кози и овце,получава евросубсидии и финансиране по различни програми.  

 

„Във връзка със зачестилите нечистоплътни опити на мастити неправителствени екологични организации със сериозни финансови и бизнес интереси в община Кресна и по-специално в землището на село Влахи заявявам ,че ние лесно няма да се дадем, реагира остро кметът на Кресна Николай Георгиев. Той твърди,че заради решението е общината е подложена на голям натиск от зелените активисти да си върне решението.

 

„ Създаването на напрежение и хаос около Решение № 556/07.07.2023 г. на Общинския съвет на община Кресна по случая с г-н Сидер Седефчев, чрез яростна медийна атака и активиране на "наши хора" по високите етажи на властта е обичаен похват, който отдавна са наложили като стил на тяхната работа с "непослушни" общини, а когато се налага и с "непослушни" министерства, държавни агенции и т.н. За тези "демократи" родната демокрация отдавна се е превърнала в "сладка баница", а интересите на редовите български граждани в "незначителни пречки" по пътя към поредната им голяма цел. Най-неприятното в случая е, че всеки, бил той кмет, депутат, министър или дори Министър-председател, който се опита да защитава обществения интерес в техен ущърб, незабавно се обявява за враг, който трябва да бъде дълбоко унизен от подопечните им медии, а след това и напълно премахнат от пътя им;

 Нито кметът на община Кресна, нито който и да е от общинските съветници имат личен проблем със Сидер Седефчев. Нашите отношения от десетки години се градят на взаимно разбиране, изключителна толерантност и сериозна подкрепа за бизнес инициативите на г-н Седефчев. Не е тайна, че той разполага с повече от 450 дка. пасища, предоставени му от община Кресна и ако това не му е достатъчно и е решил да злоупотребява с нашата подкрепа за сметка на своите съседи и тяхната собственост, е напълно естествено да бъде санкциониран. Нещо повече, ако г-н Седефчев волно или неволно, провокиран или скрит зад "широкия гръб" на неговите еко-приятели, си е позволил да твърди, че Общинският съвет и кметът на Кресна са "никой" и не могат да му нареждат трябва да е сигурен, че това ще влоши драстично нашите, иначе толерантни и честни отношения, с всички произтичащи от това последствия за двете страни, казва кметът Георгиев.

Той реагира остро и на министър на земеделието и хранител Кирил Вътев, който пусна пост във фейсбук, осъждащ решението на общински съвет Кресна.

„. Не е работа на Министъра на земеделието и храните, бил той и поредният назначен, да коментира решения на Общинския съвет на община Кресна, взети на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация, изхождайки от подбуди, които са различни от преследването на националния интерес и в противоречие с конституционното и законово закрепено право на местната общност да се самоуправлява, каза още кметът.

 

Добавени коментари

Светлана Колева публикува:
11 Август 2023 | 12:36
Открай време фермите за животни са били извън населените места. В двора на село се гледат до 10-20 броя от по-едрите животни. Има си закони, наредби, които определят реда за развитие на животновъдството - и те са открай време. Чудя се на изказването на министъра на земеделието и храните - ами той не познава законите издадени от неговото министерство и подписвани от неговите предшественици. Ама то и в парламента и в министерствата няма хора знаещи и мислещи. Нали като разрешат на една ферма да се разполага в населено място утре и други ферми ще го направят. Едни животновъди/включително и на изчезващи породи/ могат да спазват правилата, а други не могат. Срамно е за хора с възможности и уж с претенция, че имат кауза и позиция и правят нещо добро, да се държат като дерибеи. Още по-срамно е, че хората ги подкрепят без да се запознаят с подробностите - най-лесно се манипулират доверчивите хора, без критично мислене и без желание да знаят истината.
палячовщина публикува:
09 Август 2023 | 15:02
Абе не че защитавам зелените боклуци (всички до един на заплата от НПО-та и чужди неправителствени организации), но аргументът че овцете им пречели и замърсявали с тор в СЕЛО е меко казано странно. Нали селата са за това, да се отглежда добитък. Май и тези собственици на имоти не са много селяни, по-скоро софиянци искащи да спечелят пари от продажбата на имоти.

Добавете Вашия коментар

TOP