Кметът на Бургас Димитър Николов е най-вероятният кандидат за президент на ГЕРБ

10 Април 2016 | 22:47
0 коментара
Политика
Кметът на Бургас Димитър Николов е най-вероятният кандидат за президент на ГЕРБ

Кметът на Бургас Димитър Николов е най-вероятният кандидат за президент на ГЕРБ, научи Pirinsko.com.

Името на Бургаския кмет е сред най-спряганите за кандидат-президент на ПП ГЕРБ. 

Димитър Николов е роден на 18 май 1967 г. в Бургас. Завършва Икономическия университет в Москва. Има професионална диплома по мениджмънт и професионален сертификат по мениджмънт от Open University и НБУ, както и магистратура по финансов мениджмънт от Стопанската академия в Свищов. Майка му Милка Николова е дългогодишен директор на СХЕУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Бургас.

В периода между 1998 и 2006 година Николов е изпълнителен директор на „Победа“ АД. През 2006 година за кратко е управител на "КБС“ ООД - Бургас.

Бил е регионален координатор на ПП ГЕРБ - Бургас, зам.-председател на Бургаската търговско-промишлена палата, председател на Консултативния бизнессъвет в Бургас, председател на Комисията по икономика и инвестиции в Общинския съвет на Бургас, регионален председател на КРИБ в Бургас. Член е на настоятелството на Бургаския свободен университет.

През 2007 година Димитър Николов е издигнат от ПП ГЕРБ като кандидат за кмет на община Бургас, подкрепен от десните сили в града. На местните избори през същата година успява да спечели на втория тур с 62,37% срещу Валери Симеонов, подкрепен от Коалиция Атака. На втория конгрес на ГЕРБ на 10 януари 2010 година Николов е избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ - най-висшия ръководен орган на партията.

На местните избори през 2011 г. Димитър Николов е преизбран за кмет на община Бургас, като отново е подкрепен от десните партии в града. Той успява да спечели 70,86 % от гласовете на избирателите. През 2015 година е избран за трети мандат за кмет на община Бургас с 85% от гласовете на избирателите.

Женен е, има 3 деца - момиче и 2 момчета.

Въпреки, че се спрягат имената на премиера Бойко Борисов, Цветан Цветанов и кмета на София Йорданка Фандъкова, ето техните позиции.

Премиерът Бойко Борисов съобщи, че партийният му заместник Цветан Цветанов няма да бъде кандидат президента на ГЕРБ, "защото просто няма да бъде избран". Борисов за пореден път повтори, че той също няма да се кандидатира, за да "не хвърли държавата в криза".

"Цветанов няма как да е кандидат-президент на ГЕРБ, защото просто няма да бъде избран, веднъж, и втори път, той тежи на мястото си, където е в момента. Темата "президентски избори" ние ще я дискутираме след юни месец, но както аз няма да бъда кандидат-президент на ГЕРБ, така и той няма да бъде кандидат-президент на ГЕРБ. Не бих хвърлил държавата в такава криза - изведнъж да се фръцна и започват борби за власт", заяви "TВ плюс" Борисов в петък, на връх рождения ден на Цветанов.

Президентският пост не представлява интерес и за градоначалника на столицата Йорданка Фандъкова. Това изтъкна самата тя и увери, че ще продължи да работи активно като кмет на София в ефира на БНТ.

Добавете Вашия коментар

TOP