Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе сред първите, платили данъците си за 2022 г.

09 Февруари 2022 | 11:43
1 коментара
Бизнес
Кметът на Благоевград Илко Стоянов бе сред първите, платили данъците си за 2022 г.

Кметът на Благоевград Илко Стоянов, секретарят на Общината Дейвид Арабаджиев, директорът на дирекция “Финанси и управление на собствеността” Борис Механджийски и Иво Николов, директор на Дирекция „Местни данъци и такси“ са сред първите, платили данъците си за 2022 г.

Важно е хората да знаят, че добросъвестното им отношение винаги има пряка връзка с увеличението на такса смет. Една добра събираемост би повлияла в посока минимален ръст, дори и запазване на данъчната ставка. Освен това, ако платят задълженията си навреме, няма да се наложи заплащането на лихви и допълнителни разноски за съдебни изпълнители.

Също така е важно да се отбележи, че в момента няма никакво увеличение на задълженията на гражданите. Размерът на такса битови отпадъци е 1,1 промила и е сред най-ниските в страната.

Данъчната кампания в Благоевград стартира официално днес. Собствениците на имущество имат възможността да заплатят пълния размер на задълженията до 30 април и да получат 5 % отстъпка. След тази дата те ще могат да платят на две равни вноски  до 30 юни и до 31 октомври 2022 г.  Всички задължени лица ще получат уведомителни писма за размера на своите задължения и сроковете за плащане.

Касите в сградата на Община Благоевград са с работно време от 08:00 до 18:00 часа, с прекъсване от 12.30 до 13.00 часа. Плащане може да се направи и по банков път, чрез ПОС терминал, както и чрез лицензирани оператори на услугата „Платежни услуги парични преводи” (EasyPay, EPay и др).

Община Благоевград предлага и услуга за плащане на местни данъци и такси чрез виртуален ПОС терминал за картови разплащания. Целта е собствениците на движимо и недвижимо имущество на територията на общината да бъдат улеснени и да имат възможност да погасят своите задължения дистанционно.  Платформата е  изцяло общинска и работи без посредници.

Системата е опростена и е изключително лесна за ползване. Данъчно задължените лица могат да направят справка и да пристъпят към плащане на сайта www.blgmun.com, в раздел „Електронни услуги“, „Справки и плащане на задължения плащане за местни данъци и такси“, влизайки в меню “Потребител”. Следва да бъде въведено ЕГН/ЕИК на физическо/юридическо лице, както и входящ номер и дата на документ, подаден  в Дирекция “Местни данъци и такси”.

Услугата е напълно безплатна за данъчно задължените лица.

Добавени коментари

Запознат публикува:
09 Февруари 2022 | 16:06
И пръв го начука на Мария ЧОбанова от Бане и Миглена Думанова от Банско. И продължава да ги чука и двете курви!

Добавете Вашия коментар

TOP