Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и зам.- министърът на младежта и спорта Асен Марков откриха Спортна панорама

13 Септември 2016 | 12:25
0 коментара
Общество
Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов и зам.- министърът на младежта и спорта Асен Марков откриха Спортна панорама

Кметът на града д-р Атанас Камбитов и зам.- министърът на младежта и спорта Асен Марков откриха Спортна панорама, предаде репортер на  Pirinsko.com.

Това е част от редицата мероприятия, които е подготвила Община Благоевград по време на Европейската седмица на спорта. На площад „Георги Измирлиев“ се включиха всички 52 спортни клуба, регистрирани на територията на града.

На събитието присъстват над 1 500 ученици и спортисти, като 1 000 от тях да се включат и в спортните прояви. Към този час започна презентацията на дейностите и постиженията на всеки един от клубовете. 

За последните пет години сме една от най-социалните общини. Това каза по време на откриване на Спортна панорама, част от Европейската седмица на спорта, д-р Атанас Камбитов, кмет на Община Благоевград.

 Той подчерта, че за това време е възстановен спортният интернат в града, изградени са нови зали, построен е нов басейн с олимпийски размери и всичко това безплатно.

„Това се ползва от нашите деца безплатно. Така че, ще продължаваме да мислим и да работим по същия начин. Преди четири години имахме около 5 000 млади спортисти, а към момента са 8 000. Това е най-важното - да обхванем децата, защото спортът преди всичко е здраве, философия и начин на мислене. Пожелавам на тези малки спортисти да ги виждаме по олимпиадите и да печелят много медали“, каза още по време на откриването д-р Атанас Камбитов. 

Добавете Вашия коментар

TOP