Кметът на Белица Радослав Ревански с извънредна заповед до 13 февруари

15 Януари 2022 | 12:47
0 коментара
Общество
Кметът на Белица Радослав Ревански с извънредна заповед до 13 февруари

Въведоха извънредни мерки срещу коронавируса. До 13 февруари е забранено събирането на повече от 15 души на закрито и до 30 на открито, независимо дали са на разходка или празнуват. Заповедта касае жителите на община Белица. Издадена е от кмета Радослав Ревански.

Допълнителните  противоепидемични мерки заради повишената заболеваемост от COVID-19 в региона.

Преустановява се провеждането на всички масови мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни инициативи и други с такъв характер, преустановява се и провеждането на присъствени групови занятия за деца и възрастни в езикови и образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Спират се посещенията в библиотеки, музеи, галерии, кина, театри, концерти и други сценични прояви на закрито. Няма да се допуска публика на спортните състезания на открито, а провеждането на събирания и тържества от частен характер като сватби, кръщенета и други се допуска с участието на не повече от 15 лица в закрито помещение, нарежда кметът Ревански.

Въвежда се изискването на пазари и тържища на открито да се създаде организация за еднопосочно движение, а както на открито, така и на закрито в търговски, административни и други обекти не се допускат повече от 1 човек на 8 квадратни метра, както и струпване на хора.

До 13 февруари за изпълнението на разпоредбите ще следи началникът на полицейския участък в Белица, специалистът в Общината Лазар Лардев, както и наместниците в селата. Заповедта е изпратена и в кабинета на началника на разложката полиция Васил Джизов.

TOP